ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Vegetarian Mουσακάς με Ρεβίθια

VEGETARIAN ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1½ φλιτζ. ρεβίθια βρασμένα

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γλ. κύμινο

½ κ.γλ. κανέλα

1 κ.γλ. μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου, τις αραδιάζουμε εκεί, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στους 200°C για περίπου ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάτουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες, στη μέση βάζουμε τα μισά ρεβίθια με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τελειώνουμε με σάλτσα και ρεβίθια.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 15' και μετά χωρίς αλουμινόχαρτο για άλλα 15'.

Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε και κιμά, που θα σοτάρουμε μαζί με τα ρεβίθια, αλλά και να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με τριμμένο τυρί τη στιγμή που θα αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.