ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Φέτα στην Κατσαρόλα

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

Υλικά για 5 άτομα

1½ κιλό μεγάλα κολοκυθάκια

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

500 γρ. φέτα τριμμένη

2 αυγά

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε προσεκτικά τα κολοκύθια και κρατάμε την ψίχα τους.

Φυλάμε στην άκρη μερικά κομματάκια από το εσωτερικό, ανάλογα με τον αριθμό των κολοκυθιών, για να σκεπάσουμε το στόμιό τους μετά το γέμισμα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την υπόλοιπη ψίχα των κολοκυθιών μαζί με τα κρεμμυδάκια και λίγο αλάτι, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη φέτα, τα αυγά και μπόλικο πιπέρι και δουλεύουμε καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Γεμίζουμε τα κολοκύθια, σφραγίζουμε το στόμιό τους με τα κομματάκια από το εσωτερικό τους που έχουμε κρατήσει και τα βάζουμε σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο και προσθέτουμε νερό να τα καλύπτει ίσα ίσα.

Τα μαγειρεύουμε σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Tip

Μπορούμε και να αυγοκόψουμε το φαγητό. Με μικρά κολοκυθάκια αυτή η συνταγή γίνεται αριστούργημα, αλλά και το άδειασμα και το γέμισμά τους απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.