ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μουσακάς με Φέτα

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

Υλικά για 4-5 άτομα

3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές φέτες

3 μεγάλα κολοκύθια σε χοντρές φέτες

αλάτι & λίγο ελαιόλαδο

φρυγανιά τριμμένη & λίγη παρμεζάνα για την κρούστα

Για τη σάλτσα

3 ώριμες μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες

1 γεμάτη κ.γλ. ζάχαρη

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριών

200 γρ. φέτα

1½ ποτήρι γάλα

125 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 αβγά

πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια στο ρηχό ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν. Χρειάζονται περίπου ½ ώρα.

Στη συνέχεια στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο την πιπεριά και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας μη μας καούν. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10'-15'.

Μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τον μαϊντανό.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες. Τρίβουμε όσο πιο ψιλή γίνεται τη φέτα και με ένα σύρμα την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το γάλα, ώστε να γίνει σαν ομοιόμορφος χυλός. Προσθέτουμε τα αβγά, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα λαχανικά.

Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C για ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Για πιο πλούσια κόκκινη σάλτσα, βάζουμε μισή φρέσκια ντομάτα και μισή από κουτί. Αν δεν φοβόμαστε τις θερμίδες και το τηγάνι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Αλμυρό Κέικ με Σπανάκι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ με σπανάκι.