ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μουσακάς με Φέτα

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

Υλικά για 4-5 άτομα

3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές φέτες

3 μεγάλα κολοκύθια σε χοντρές φέτες

αλάτι & λίγο ελαιόλαδο

φρυγανιά τριμμένη & λίγη παρμεζάνα για την κρούστα

Για τη σάλτσα

3 ώριμες μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες

1 γεμάτη κ.γλ. ζάχαρη

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριών

200 γρ. φέτα

1½ ποτήρι γάλα

125 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 αβγά

πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια στο ρηχό ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν. Χρειάζονται περίπου ½ ώρα.

Στη συνέχεια στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο την πιπεριά και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας μη μας καούν. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10'-15'.

Μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τον μαϊντανό.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες. Τρίβουμε όσο πιο ψιλή γίνεται τη φέτα και με ένα σύρμα την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το γάλα, ώστε να γίνει σαν ομοιόμορφος χυλός. Προσθέτουμε τα αβγά, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα λαχανικά.

Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C για ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Για πιο πλούσια κόκκινη σάλτσα, βάζουμε μισή φρέσκια ντομάτα και μισή από κουτί. Αν δεν φοβόμαστε τις θερμίδες και το τηγάνι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.