ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ντοματόρυζο με Βασιλικό και Φέτα

Την εποχή που βασιλεύει το ριζότο, αυτή η μαγική μυρωδιά από ντομάτα και πιπεριές κάνει τη διαφορά. Ένα εύκολο φαγητό, με τη γεύση των διακοπών.

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. ρύζι αρμπόριο, καρολίνα ή νυχάκι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 κιλό πολύ ώριμες ντομάτες

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι βασιλικό

200 γρ. φέτα σε κομματάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλέθουμε τις ντομάτες στο μούλτι, μαζί με τη φλούδα τους. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τις υπερώριμες ντομάτες του καλοκαιριού, που έχουν "σκάσει" σε ορισμένα σημεία. Όσο κι αν φαίνονται έτοιμες για πέταμα, κάνουν το νοστιμότερο ντοματόρυζο.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα μαζί με την κέτσαπ. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το νερό που αναλογεί στο ρύζι.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20'. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι, όχι παραπάνω από ένα φλιτζανάκι του καφέ.

Όταν το ρύζι έχει σχεδόν μαλακώσει, ρίχνουμε τη φέτα και τον βασιλικό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, από πάνω βάζουμε και το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι μας να ξεκουραστεί για 5' πριν το σερβίρουμε. Έτσι γίνεται πιο σπυρωτό.

Σερβίρουμε με άφθονο πιπέρι.

Tip

Μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό ή ξερό δυόσμο αντί για βασιλικό, αλλά και πλιγούρι αντί για ρύζι! Αν μας περισσεύει ένα κολοκυθάκι ή μια μελιτζάνα, τα προσθέτουμε κι αυτά.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.