ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ντοματόρυζο με Βασιλικό και Φέτα

Την εποχή που βασιλεύει το ριζότο, αυτή η μαγική μυρωδιά από ντομάτα και πιπεριές κάνει τη διαφορά. Ένα εύκολο φαγητό, με τη γεύση των διακοπών.

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. ρύζι αρμπόριο, καρολίνα ή νυχάκι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 κιλό πολύ ώριμες ντομάτες

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι βασιλικό

200 γρ. φέτα σε κομματάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλέθουμε τις ντομάτες στο μούλτι, μαζί με τη φλούδα τους. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τις υπερώριμες ντομάτες του καλοκαιριού, που έχουν "σκάσει" σε ορισμένα σημεία. Όσο κι αν φαίνονται έτοιμες για πέταμα, κάνουν το νοστιμότερο ντοματόρυζο.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα μαζί με την κέτσαπ. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το νερό που αναλογεί στο ρύζι.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20'. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι, όχι παραπάνω από ένα φλιτζανάκι του καφέ.

Όταν το ρύζι έχει σχεδόν μαλακώσει, ρίχνουμε τη φέτα και τον βασιλικό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, από πάνω βάζουμε και το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι μας να ξεκουραστεί για 5' πριν το σερβίρουμε. Έτσι γίνεται πιο σπυρωτό.

Σερβίρουμε με άφθονο πιπέρι.

Tip

Μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό ή ξερό δυόσμο αντί για βασιλικό, αλλά και πλιγούρι αντί για ρύζι! Αν μας περισσεύει ένα κολοκυθάκι ή μια μελιτζάνα, τα προσθέτουμε κι αυτά.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.