ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ντοματόρυζο με Βασιλικό και Φέτα

Την εποχή που βασιλεύει το ριζότο, αυτή η μαγική μυρωδιά από ντομάτα και πιπεριές κάνει τη διαφορά. Ένα εύκολο φαγητό, με τη γεύση των διακοπών.

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. ρύζι αρμπόριο, καρολίνα ή νυχάκι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 κιλό πολύ ώριμες ντομάτες

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι βασιλικό

200 γρ. φέτα σε κομματάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλέθουμε τις ντομάτες στο μούλτι, μαζί με τη φλούδα τους. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τις υπερώριμες ντομάτες του καλοκαιριού, που έχουν "σκάσει" σε ορισμένα σημεία. Όσο κι αν φαίνονται έτοιμες για πέταμα, κάνουν το νοστιμότερο ντοματόρυζο.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα μαζί με την κέτσαπ. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το νερό που αναλογεί στο ρύζι.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20'. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι, όχι παραπάνω από ένα φλιτζανάκι του καφέ.

Όταν το ρύζι έχει σχεδόν μαλακώσει, ρίχνουμε τη φέτα και τον βασιλικό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, από πάνω βάζουμε και το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι μας να ξεκουραστεί για 5' πριν το σερβίρουμε. Έτσι γίνεται πιο σπυρωτό.

Σερβίρουμε με άφθονο πιπέρι.

Tip

Μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό ή ξερό δυόσμο αντί για βασιλικό, αλλά και πλιγούρι αντί για ρύζι! Αν μας περισσεύει ένα κολοκυθάκι ή μια μελιτζάνα, τα προσθέτουμε κι αυτά.

Επίσης...

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

Μία χορταστική σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.