ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλτσούνια με Λευκά Τυριά

ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

1 σφηνάκι τσικουδιά

½ κ.γλ. αλάτι

χλιαρό νερό, όσο πάρει

ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για τη γέμιση

200 γρ. ανθότυρο

200 γρ. τυρομάλαμα

200 γρ. ξινομυζήθρα

λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 αυγό

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι τα υλικά της γέμισης.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης και τελευταίο προσθέτουμε ζυμώνοντας λίγο λίγο το νερό. Θέλουμε να πάρουμε μια ζύμη μαλακή, που ίσα ίσα δεν θα κολλάει στο χέρι.

Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Με τον λεπτό πλάστη ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με το πιατάκι του τσαγιού ομοιόμορφους κύκλους.

Βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας γέμιση στο ένα μισοφέγγαρο και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο. Με πιρούνι κλείνουμε καλά τις άκρες.

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι άφθονο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα καλτσούνια, γυρνώντας τα με πιρούνι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Η Κρητικιά νοικοκυρά τού έχει πάρει τόσο τον αέρα, που ανοίγει φύλλο στη στιγμή, σαν να ήταν μια διαδικασία πιο εύκολη και από το να βράσεις αυγό.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρομάλαμα με κατίκι ή οποιοδήποτε τυρί κρέμα. Αν δεν έχουμε τσικουδιά, βάζουμε στο φύλλο τσίπουρο ή απλά ξίδι.

Επίσης...

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.