ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σφακιανές Πίτες

ΣΦΑΚΙΑΝΕΣ ΠΙΤΕΣ

Υλικά

Υλικά για 20-30 κομμάτια

Για τη ζύμη

1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γλ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. του καφέ τσικουδιά

νερό χλιαρό, όσο πάρει η ζύμη έτσι ώστε να κολλάει ελάχιστα στα χέρια μας στο τέλος

Για το σερβίρισμα

½ κιλό μυζήθρα σπασμένη

θυμαρίσιο μέλι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης. Τη μεταφέρουμε στον πάγκο, αλευρώνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να κολλάει ελάχιστα στα χέρια μας. Την ξαναβάζουμε στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει.

Παίρνουμε από τη ζύμη σβολάκια σε μέγεθος βερίκοκου και σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά στρογγυλά φύλλα, στο μέγεθος από το πιατάκι του τσαγιού. Αν μας βολεύει καλύτερα, ανοίγουμε τα πιτάκια με το χέρι μας, στο πάχος που έχει η πίτα για σουβλάκι.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία.

Τις σερβίρουμε ζεστές, πασπαλισμένες με μυζήθρα και μέλι.

Κλασικό κέρασμα και χαρακτηριστικό δείγμα γλυκόξινου πιάτου, είναι από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή γλυκά της ελληνικής παράδοσης. Να τις φάτε όμως καυτές, από το τηγάνι, τότε που το μέλι λιώνει πάνω τους και μεταμορφώνεται σε υγρό θυμαρίσιο σιρόπι.

Tip

Με την ίδια ζύμη θα φτιάξετε φύλλο σπιτικό για πίτα, αλλά και καλιτσούνια.

Επίσης...

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.