ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθανθοί Γεμιστοί

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

Υλικά

20 κολοκυθανθούς

250 γρ. ρύζι νυχάκι ή καρολίνα

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

από 1 μικρό ματσάκι άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ρύζι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Πλένουμε τους ανθούς, τους στραγγίζουμε και γεμίζουμε τον καθένα με το ρύζι.

Γυρίζουμε τυλίγοντας τις άκρες, για να μη διαλυθούν, και τους στρώνουμε σφιχτά τον έναν δίπλα στον άλλο σε μια μικρή προς μέτρια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νερό ίσα να τους σκεπάζει, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με πιάτο και καπάκι και τους μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25'.

Σε θερμοκρασία δωματίου ή την επομένη είναι ακόμα πιο νόστιμοι.

Αν ταξιδέψεις στην Κρήτη άνοιξη και καλοκαίρι, θα βαρεθείς να τους τρως, τότε που τους μαγειρεύουν με τα φρέσκα άνθη της κολοκυθιάς, μαζεμένα με την πρωινή δροσιά, που τα βρίσκεις ορθάνοιχτα.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα και λίγο λευκό κρασί, που το αφήνουμε να εξατμιστεί πριν σκεπάσουμε με το καπάκι. Επίσης, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο και 1 τριμμένο καρότο δίνουν περισσότερη γλύκα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.