ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθανθοί Γεμιστοί

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

Υλικά

20 κολοκυθανθούς

250 γρ. ρύζι νυχάκι ή καρολίνα

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

από 1 μικρό ματσάκι άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ρύζι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Πλένουμε τους ανθούς, τους στραγγίζουμε και γεμίζουμε τον καθένα με το ρύζι.

Γυρίζουμε τυλίγοντας τις άκρες, για να μη διαλυθούν, και τους στρώνουμε σφιχτά τον έναν δίπλα στον άλλο σε μια μικρή προς μέτρια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νερό ίσα να τους σκεπάζει, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με πιάτο και καπάκι και τους μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25'.

Σε θερμοκρασία δωματίου ή την επομένη είναι ακόμα πιο νόστιμοι.

Αν ταξιδέψεις στην Κρήτη άνοιξη και καλοκαίρι, θα βαρεθείς να τους τρως, τότε που τους μαγειρεύουν με τα φρέσκα άνθη της κολοκυθιάς, μαζεμένα με την πρωινή δροσιά, που τα βρίσκεις ορθάνοιχτα.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα και λίγο λευκό κρασί, που το αφήνουμε να εξατμιστεί πριν σκεπάσουμε με το καπάκι. Επίσης, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο και 1 τριμμένο καρότο δίνουν περισσότερη γλύκα.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.