ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τσιγαριαστό ή Σφακιανό Αρνάκι

ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ ΑΡΝΙ

Υλικά

1½ κιλό κατσικάκι ή αρνάκι από οποιοδήποτε μέρος εκτός από μπούτι, κομμένο σε μερίδες

2 νεροπότηρα ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας να φύγουν τα μικρά κοκαλάκια και το αφήνουμε για 2 ώρες περίπου στον νεροχύτη στο σουρωτήρι να στραγγίσει.

Σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο. Το ζεσταίνουμε, αλλά δεν το αφήσουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και το γυρνάμε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να ασπρίσει. Προσοχή! Δεν θέλουμε να ροδίσει.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Το μυστικό είναι να ψηθεί στο λάδι του, χωρίς να προσθέσουμε νερό, μέχρι το ψαχνό να ξεκολλά μόνο του από το κόκαλο. Θα υπολογίσουμε, ανάλογα με το κρέας, 2 με 3 ώρες. Το ψήσιμο στο ελαιόλαδο, χωρίς προσθήκη νερού, στη γαλλική τεχνική λέγεται "κονφί". Μια μαγική μέθοδος, που ψήνει λουκούμι το κρέας σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να απορροφά το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

Η Κρήτη μπορεί να είναι νησί, αλλά το βλέμμα και η όρεξή της κοιτάνε κατά το βουνό. Ο Κρητικός αγαπά το χοιρινό, αλλά έχει έρωτα μεγάλο με όλα τα αμνοερίφια. Το τσιγαριαστό δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Φτιάχνεται με κατσικάκι ή αρνάκι γάλακτος, ενώ γίνεται ακόμα πιο νόστιμο με ζυγούρι, που δεν μυρίζει καθόλου, ή με αγρίμι, που το λένε και "φουριάρικο”, αυτό δηλαδή το πεντανόστιμο κατσικάκι που μεγαλώνει ελεύθερο στα άγρια βράχια.

Tip

Την ίδια συνταγή μπορούμε να κάνουμε και με χοιρινό, με κουνέλι, αλλά και με κότα ή κόκορα. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι και ρίγανη στο τελείωμα.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.