ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σοφεγάδα

ΣΟΦΕΓΑΔΑ

Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες

2 κολοκύθια

200 γρ. φρέσκα φασολάκια

3 πράσινες πιπεριές

2 πατάτες

1 μικρό ματσάκι σέσκουλα

6-7 κολοκυθανθούς

2 ξερά κρεμμύδια

4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τα κολοκύθια, τα φασόλια, τις πιπεριές, τις πατάτες, τα σέσκουλα, τους ανθούς και τις μελιτζάνες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε κι ένα μικρό ποτηράκι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Χρώματα και αρώματα στο πιάτο, σε ένα από τα πιο υγιεινά φαγητά της κρητικής κουζίνας. Για το φουλ της νοστιμιάς, μην τσιγκουνευτείτε το λάδι. Δοκιμάστε το φαγητό και την επόμενη μέρα, που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.

Tip

Οι Κρητικοί δεν συνηθίζουν τα μυρωδικά, μπορούμε όμως στο τέλος να προσθέσουμε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό. Για πιο χορταστικό φαγητό, προσθέτουμε στο τέλος ένα ποτηράκι νερό και 100 γρ. ξινόχοντρο τραχανά και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 10'-15'.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.