ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτες Ρολό με Μανιτάρια και Παρμεζάνα

ΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά

Υλικά για 2 πίτες

1 πακέτο φύλλα κρούστας

ελαιόλαδο

1 αυγό

Για τη γέμιση

1½ κιλό φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

50 γρ. βούτυρο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

1 σφηνάκι μπράντι

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 ασπράδια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε σε φέτες τα μανιτάρια. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και ύστερα από 2-3 λεπτά ρίξτε τα μανιτάρια. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και σβήστε με το μπράντι.

Πασπαλίστε με το αλεύρι, αλατοπιπερώστε και κατεβάστε τα από τη φωτιά. Αφήστε τα να κρυώσουν και ανακατέψτε με τα ασπράδια, ελαφρά χτυπημένα, την παρμεζάνα, τη γραβιέρα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Ανοίξτε τα μισά φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και βάλτε τα το ένα επάνω στο άλλο. Απλώστε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, διπλώστε τις δύο άκρες προς τα μέσα και τυλίξτε σε ρολό. Αλείψτε τις άκρες των φύλλων με λίγο χτυπημένο αυγό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλείψτε τις πίτες με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και βάλτε τις στο ταψί. Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 45 λεπτά.

Τip

Ωραίο χορτοφαγικό πιάτο. Αφήστε το μείγμα να στραγγίσει πριν το μοιράσετε στα ρολά, για να μην πανιάσουν τα φύλλα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.