ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μυκονιάτικα Κρεμμυδοπιτάκια

ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

500 γρ. φύλλα κρούστας

500 γρ. ανθότυρο

300 γρ. ξινομυζήθρα

12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

3 αυγά

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για τα φύλλα

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ το ανθότυρο και την ξινομυζήθρα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα.

Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα φύλλο και διπλώστε το στη μέση. Κόψτε το σε δύο κομμάτια, αλείψτε κάθε κομμάτι με ελαιόλαδο, βάλτε από μία κουταλιά από το μείγμα τυριών σε κάθε κομμάτι ζύμης και τυλίξτε τα σε ρολό. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο και τηγανίστε τα κρεμμυδοπιτάκια.

Βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και σερβίρετέ τα με φρέσκα σαλατικά ή με σαλάτα ντομάτα και αγγούρι.

Τip

Με τα ίδια ακριβώς υλικά μπορείτε να ετοιμάσετε μια κλασική πίτα: Στρώστε τα μισά φύλλα κάτω, μετά απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείψτε την επιφάνεια με ένα αυγό και ψήστε στους 180°C για 50 λεπτά.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.