Follow us

Μυκονιάτικα Κρεμμυδοπιτάκια

ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

500 γρ. φύλλα κρούστας

500 γρ. ανθότυρο

300 γρ. ξινομυζήθρα

12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

3 αυγά

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για τα φύλλα

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ το ανθότυρο και την ξινομυζήθρα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα.

Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα φύλλο και διπλώστε το στη μέση. Κόψτε το σε δύο κομμάτια, αλείψτε κάθε κομμάτι με ελαιόλαδο, βάλτε από μία κουταλιά από το μείγμα τυριών σε κάθε κομμάτι ζύμης και τυλίξτε τα σε ρολό. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο και τηγανίστε τα κρεμμυδοπιτάκια.

Βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και σερβίρετέ τα με φρέσκα σαλατικά ή με σαλάτα ντομάτα και αγγούρι.

Τip

Με τα ίδια ακριβώς υλικά μπορείτε να ετοιμάσετε μια κλασική πίτα: Στρώστε τα μισά φύλλα κάτω, μετά απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείψτε την επιφάνεια με ένα αυγό και ψήστε στους 180°C για 50 λεπτά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.