ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραγανοί Κολοκυθανθοί με Γέμιση Φέτας

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

Υλικά

Υλικά για 10-12 κολοκυθανθούς

100 γρ. φέτα σπασμένη

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

πιπέρι

Για τον χυλό

1 φλιτζ. αλεύρι

1 φλιτζ. χλιαρό νερό

1 αυγό

3-4 κ.σ. ούζο ή ξίδι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

φυτικό λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τους ανθούς και τους στραγγίζουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι τον δυόσμο και τη σπασμένη φέτα με μπόλικο πιπέρι. Προσεκτικά γεμίζουμε με 1 κ.γλ. από το μείγμα κάθε ανθό και τον τυλίγουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με σύρμα τα υλικά του χυλού, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις κάψει βυθίζουμε με ένα κουτάλι στο πηχτό κουρκούτι κάθε ανθό. Τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν: καλύτερα τηγανίζονται λίγοι λίγοι.

Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Φτιάχνουμε περισσότερους και τους συντηρούμε στην κατάψυξη, σε στρώσεις χωρισμένες με μεμβράνη κουζίνας για να μην κολλήσουν. Την τελευταία στιγμή τούς τηγανίζουμε παγωμένους.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.