ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιτάρια Γεμιστά με Μπέικον και Ντομάτες

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

Υλικά

8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο

5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους

30 γρ. ψίχουλα από ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά

120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

6 φέτες μπέικον

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να τραγανίσει και να ροδίσει, μαζί με τα ψιλοκομμένα ποδαράκια από τα μανιτάρια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με τη φρυγανιά, την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο και το μπέικον.

Σε ένα ρηχό λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τα μανιτάρια με την κάτω τους πλευρά προς τα πάνω. Τα αλατίζουμε ελαφρά. Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 20'.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Αντί για μπέικον, βάζουμε το εσωτερικό από ένα χωριάτικο λουκάνικο, που το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Στα τυριά αυτοσχεδιάζουμε με ό,τι περισσεύει στο ψυγείο. Ταιριάζει και η φέτα.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.