Follow us

Μανιτάρια Γεμιστά με Μπέικον και Ντομάτες

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

Υλικά

8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο

5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους

30 γρ. ψίχουλα από ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά

120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

6 φέτες μπέικον

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να τραγανίσει και να ροδίσει, μαζί με τα ψιλοκομμένα ποδαράκια από τα μανιτάρια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με τη φρυγανιά, την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο και το μπέικον.

Σε ένα ρηχό λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τα μανιτάρια με την κάτω τους πλευρά προς τα πάνω. Τα αλατίζουμε ελαφρά. Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 20'.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Αντί για μπέικον, βάζουμε το εσωτερικό από ένα χωριάτικο λουκάνικο, που το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Στα τυριά αυτοσχεδιάζουμε με ό,τι περισσεύει στο ψυγείο. Ταιριάζει και η φέτα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.