ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Μορταδέλα, Κασέρι και Μανιτάρια

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ ΚΑΣΕΡΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

Υλικά για 1 ταψί με διαστάσεις 30x40 εκ.

2 φύλλα σφολιάτας

200 γρ. τριμμένο κασέρι

500 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

400 γρ. μορταδέλα

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 κουτ. σούπας αλεύρι

5 κουτ. σούπας βούτυρο

500 ml γάλα

3 αυγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τα δύο είδη μανιταριών και σοτάρετέ τα σε βαθύ τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια και το βούτυρο. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Πασπαλίστε τα με το αλεύρι και ρίξτε το γάλα. Ανακατέψτε και αφήστε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Αδειάστε τα σε ένα μπολ, προσθέστε 2 αυγά και το κασέρι. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε το μείγμα.

Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί το εσωτερικό του ταψιού και απλώστε το φύλλο σφολιάτας. Αδειάστε τη μισή γέμιση, απλώστε τις φέτες της μορταδέλας, ρίξτε την υπόλοιπη γέμιση και γυρίστε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης που προεξέχουν. Σκεπάστε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και πατήστε τις άκρες για να κολλήσουν. Χαράξτε την επιφάνεια και αλείψτε με το αυγό που περίσσεψε.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 50 λεπτά.

Τip

Στο σοτάρισμα των μανιταριών θέλουμε δυνατή φωτιά και ένα σκεύος με μεγάλη επιφάνεια, για να μαγειρευτούν σωστά. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, για να μη μαλακώσουν υπερβολικά και χάσουν τον όγκο τους.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.