ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπουρεκάκια Μελιτζάνας με Κανταΐφι

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες

300 γρ. κανταΐφι

200 γρ. φέτα

100 γρ. κασέρι

1 αυγό

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τυλίξτε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και ψήστε τις στους 200ºC για 50 λεπτά.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, κόψτε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάλτε την ψίχα τους.

Αφήστε την ψίχα να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.

Ανοίξτε το κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει.

Σε ένα μπολ βάλτε τη στραγγισμένη ψίχα της μελιτζάνας, τη φέτα και το κασέρι τριμμένα, τον δυόσμο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι.

Πάρτε μια μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και απλώστε το στον πάγκο εργασίας. Βάλτε στο κέντρο μια κουταλιά από το μίγμα της μελιτζάνας και τυλίξτε σε ρολό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού και τοποθετήστε εκεί τα ρολά με τη σειρά.

Περιχύστε τα με το βούτυρο και ψήστε στους 180ºC για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τip

Αυτά τα μπουρεκάκια είναι ένα πρωτότυπο ορεκτικό για ένα γιορτινό -αλλά όχι μόνο- τραπέζι.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.