ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπουρεκάκια Μελιτζάνας με Κανταΐφι

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες

300 γρ. κανταΐφι

200 γρ. φέτα

100 γρ. κασέρι

1 αυγό

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τυλίξτε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και ψήστε τις στους 200ºC για 50 λεπτά.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, κόψτε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάλτε την ψίχα τους.

Αφήστε την ψίχα να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.

Ανοίξτε το κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει.

Σε ένα μπολ βάλτε τη στραγγισμένη ψίχα της μελιτζάνας, τη φέτα και το κασέρι τριμμένα, τον δυόσμο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι.

Πάρτε μια μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και απλώστε το στον πάγκο εργασίας. Βάλτε στο κέντρο μια κουταλιά από το μίγμα της μελιτζάνας και τυλίξτε σε ρολό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού και τοποθετήστε εκεί τα ρολά με τη σειρά.

Περιχύστε τα με το βούτυρο και ψήστε στους 180ºC για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τip

Αυτά τα μπουρεκάκια είναι ένα πρωτότυπο ορεκτικό για ένα γιορτινό -αλλά όχι μόνο- τραπέζι.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.