ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ριγκατόνι με Πέστο Ρόκας

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ

Υλικά

500 γρ. ριγκατόνι

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα

4 κουτ. σούπας κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη τη ρόκα με το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τη μισή ποσότητα από την παρμεζάνα και λίγο αλάτι.

Βράστε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίξτε τα.

Αδειάστε το πέστο ρόκας στην κατσαρόλα, ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα.

Μοιράστε τα ζυμαρικά στα πιάτα, πασπαλίστε με την υπόλοιπη ποσότητα παρμεζάνας και σερβίρετε.

Τip

Αυτό το διαφορετικό πέστο έχει μια υπέροχη, ελαφρώς πικρή γεύση, από τη ρόκα, που συνδυάζεται υπέροχα με την παρμεζάνα και το κουκουνάρι. Μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, μπορείτε να προσθέσετε και μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, για πιο απαλή γεύση και ακόμα πιο λαμπερό πράσινο χρώμα.

Επίσης...

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.

Παστίτσιο Νηστίσιμο με Καρύδι

Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.