ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Τσουρέκι με Σφολιάτα και 3 Τυριά

ΑΛΜΥΡΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

Υλικά για 2 τσουρέκια

2 φύλλα σφολιάτας

500 γρ. ανθότυρο

300 γρ. τριμμένη γραβιέρα

300 γρ. τριμμένο κασέρι

4 αυγά

2 κουτ. σούπας κύμινο

4-5 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη γέμιση: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη γραβιέρα, το κασέρι, 3 αυγά, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Κόψτε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.

Μοιράστε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση στις 3 λωρίδες ζύμης.

Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Πιέστε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.

Πιάστε τις άκρες από τα 3 ρολά και πλέξτε τα μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα τσουρέκι.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας ακόμα ένα τσουρέκι.

Χτυπήστε το αυγό που περίσσεψε με 2 κουταλιές νερό. Βάλτε τα τσουρέκια προσεκτικά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε τα με το αυγό και πασπαλίστε με το κύμινο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50 λεπτά.

Τip

Πρωτότυπα αλμυρά τσουρέκια, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.