ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Τσουρέκι με Σφολιάτα και 3 Τυριά

ΑΛΜΥΡΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

Υλικά για 2 τσουρέκια

2 φύλλα σφολιάτας

500 γρ. ανθότυρο

300 γρ. τριμμένη γραβιέρα

300 γρ. τριμμένο κασέρι

4 αυγά

2 κουτ. σούπας κύμινο

4-5 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη γέμιση: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη γραβιέρα, το κασέρι, 3 αυγά, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Κόψτε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.

Μοιράστε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση στις 3 λωρίδες ζύμης.

Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Πιέστε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.

Πιάστε τις άκρες από τα 3 ρολά και πλέξτε τα μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα τσουρέκι.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας ακόμα ένα τσουρέκι.

Χτυπήστε το αυγό που περίσσεψε με 2 κουταλιές νερό. Βάλτε τα τσουρέκια προσεκτικά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε τα με το αυγό και πασπαλίστε με το κύμινο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50 λεπτά.

Τip

Πρωτότυπα αλμυρά τσουρέκια, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.

Επίσης...

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.