ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ιταλικά Πιτάκια με Σαλάμι και Μοτσαρέλα

ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Υλικά

Υλικά για 20 πιτάκια

Για τη ζύμη

350 γρ. αλεύρι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

150 γρ. ψιλοκομμένο σαλάμι αέρος

Για την επιφάνεια

1 αυγό

1 κουτ. γλυκού βασιλικό

1 κουτ. γλυκού τριμμένο πεπεροντσίνο ή πάπρικα

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, την παρμεζάνα και το γιαούρτι και ζυμώστε το μίγμα για λίγα λεπτά. Αν κολλάει στα χέρια, προσθέστε λίγο αλεύρι.

Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου και κόψτε τη σε δίσκους με ένα κουπ πατ (10 εκ).

Ανακατέψτε τη μοτσαρέλα με το σαλάμι και βάλτε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου.

Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό, διπλώστε τον δίσκο της ζύμης και πιέστε τις άκρες να κολλήσουν.

Βάλτε τα πιτάκια σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείψτε με αυτό τα πιτάκια.

Πασπαλίστε με τον βασιλικό και το πεπεροντσίνο ή την πάπρικα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά.

Τip

Παρμεζάνα και γιαούρτι είναι τα δύο μυστικά υλικά για να γίνει η ζύμη πεντανόστιμη και τραγανή.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.