Follow us

Τάρτα Σουφλέ με Πατάτες και Σπανάκι

ΤΑΡΤΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά

Υλικά για μια φόρμα με διάμετρο 22 εκ.

700 γρ. πατάτες

1 κιλό σπανάκι

200 γρ. πάριζα

4 αυγά

300 ml γάλα

200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

50 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίψτε τις πατάτες και στραγγίξτε τις, να στεγνώσουν από την υγρασία τους.

Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες.

Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και απλώστε τις έτσι ώστε να καλύψουν την επιφάνεια του σκεύους. Ψήστε για 25 λεπτά στους 200ºC στον αέρα.

Σοτάρετε το σπανάκι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να στεγνώσει.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα του ρεγκάτο. Προσθέστε την πάριζα ψιλοκομμένη και το σπανάκι.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Ρίξτε τους κρόκους στο μείγμα με το σπανάκι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Ενώστε το με τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.

Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα με τη βάση από πατάτες, πασπαλίστε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και ψήστε για 40 λεπτά στους 180ºC στον αέρα.

Tip

Απλώστε αμέσως τις πατάτες στη φόρμα μόλις τις τρίψετε, για να μη μαυρίσουν. Μην τις ξεπλύνετε, γιατί το άμυλό τους είναι πολύτιμο για τη βάση της τάρτας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.