ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Burger Φασολιών

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΦΑΣΟΛΙΩΝ

Υλικά

500 γρ. φασόλια χάντρες

100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

1 ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές χαλαπένιος ή μικρές καυτερές πιπερίτσες

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

6 ψωμάκια για burgers, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδια σε ροδέλες

Εκτέλεση

Βράστε τα φασόλια για 50 λεπτά, στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Πολτοποιήστε τα στο πολυμίξερ και αδειάστε τον πουρέ σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μισή ποσότητα κόλιαντρου, το αλεύρι, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.

Πλάστε τα burgers και βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί. Ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 180οC για 25 λεπτά.

Συνθέστε τα burgers με τα ψωμάκια, τα ψημένα μπιφτέκια φασολιών, το μαρούλι, τις ντομάτες, την υπόλοιπη ποσότητα ψιλοκομμένου κόλιαντρου και τις ροδέλες κρεμμυδιών.

Tip

Στην περίπτωση που κάποιος ακολουθεί χορτοφαγική κυρίως διατροφή αλλά τρώει αυγό, μπορεί να προσθέσει στη ζύμη των μπιφτεκιών δύο τέτοια.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.