ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτσα με Σπανάκι, Μανιτάρια και Αυγά

ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΥΓΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

4 μεγάλες αραβικές πίτες

1 κιλό φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

200 γρ. ξινομυζήθρα

8 αβγά

ανθό αλατιού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέστε το σπανάκι και αφήστε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσει. Ρίξτε τον άνηθο και ανακατέψτε.

Σε ένα άλλο, αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Μοιράστε το σπανάκι και τα μανιτάρια σε 4 μεγάλες αραβικές πίτες. Βάλτε τις πίτες σε 2 ταψιά φούρνου και ρίξτε 2 αβγά σε κάθε πίτα, πάνω από το σπανάκι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 10 λεπτά.

Μόλις βγάλετε τις πίτες από τον φούρνο, μοιράστε την ξινομυζήθρα, στάξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο πάνω από τα αβγά, πασπαλίστε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Τip

Οι αραβικές πίτες είναι η εύκολη λύση για μια πίτσα στο λεπτό. Προσέξτε να μην τις παραφορτώσετε με υλικά, για να μην πανιάσουν, και να τις ψήσετε σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία, για να μην καούν οι άκρες.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.

Κρεµµυδοπιτάκια Νηστίσιµα

Πώς θα φτιάξεις νηστίσιμα κρεµµυδοπιτάκια.

Κολοκυθάκια µε Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις κολοκυθάκια με ρίγανη.

Φανταστική Κρεµµυδόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη κρεμμυδόπιτα.

Πίτα µε Λιαστή Ντοµάτα και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

Ελιόπιτα µε Πορτοκάλι

Η συνταγή για ελιόπιτα με πορτοκάλι.