ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες με Μανιτάρια και Άρωμα Κονιάκ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

Υλικά

1 κιλό μέτριες πατάτες

800 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ή τα κλασικά άσπρα (de Paris)

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ

4-5 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο

4-5 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα μανιτάρια στη μέση: όλο το μυστικό της νοστιμιάς τους είναι να μην τα ψιλοκόψουμε, αλλά να τα αφήσουμε ολόκληρα ή σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στη γάστρα τις πατάτες, τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε, κατά προτίμηση με το χέρι, να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Ψήνουμε για 1½ ώρα με τη γάστρα σκεπασμένη.

Αφαιρούμε το καπάκι, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και αφήνουμε τη γάστρα για ελάχιστα λεπτά στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί, χωρίς να ψηθεί.

Tις σερβίρουμε και σαν κύριο πιάτο, μαζί με μια πράσινη σαλάτα, ή συνοδεύουμε οποιοδήποτε κρέας ή κοτόπουλο.

Tip

Από μυρωδικά, βάζετε όποια έχετε και όποια σας αρέσουν περισσότερο.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.