ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα στο Φτερό

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ

Υλικά

2 χοντρά έτοιμα φύλλα (χωριάτικο ή σφολιάτα)

150 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη

100 γρ. κασέρι τριμμένο

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γλ. ξερό

ελαιόλαδο για το τηγάνι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το κασέρι, τα αυγά, το πιπέρι και τον δυόσμο.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε στον πάτο το πρώτο φύλλο ζαρώνοντάς το. Κόβουμε προσεκτικά ό,τι περισσεύει. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, που επίσης θα ζαρώσουμε. Λαδώνουμε την επιφάνεια.

Ενώνουμε καλά τις άκρες.

Αρχικά ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2' και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Με ένα πιρούνι ανασηκώνουμε την πίτα να δούμε αν ρόδισε από την κάτω πλευρά και μετά τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Αν θέλουμε την πίτα μας τηγανητή, βάζουμε περισσότερο λάδι στο τηγάνι.

Tip

Γίνεται το ίδιο νόστιμη χωρίς αβγά ή δυόσμο, αλλά και με όποιο μίγμα από τυριά μας περισσεύει στο ψυγείο. Μπορούμε να της προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σποράκια γλυκάνισου.

Επίσης...

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.