ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπομπότα με Διάφορα Τυριά

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

300 γρ. φέτα τριμμένη

200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. ανθότυρο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. κατσικίσιο βούτυρο

400 γρ. καλαμποκάλευρο

150 γρ. φρέσκο γάλα

2 αυγά χτυπημένα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή ξερή ρίγανη, δυόσμο ή θυμάρι

φρυγανιά για το πασπάλισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ½ λίτρο νερό και μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το γάλα και το ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Προσθέτουμε στον χυλό τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά και με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 40'-45', μέχρι να ροδίσει.

Tip

Στην αγορά θα βρείτε και ωμό και ψημένο καλαμποκάλευρο. Προτιμήστε το δεύτερο, που δεν έχει αλευρώδη υφή και κάνει καλύτερη κρούστα.

Επίσης...

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.