ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυροκροκέτες στη Στιγμή

ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Υλικά

1 ποτήρι γάλα

2 αυγά

500 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. πιπέρι

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

μείγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Αυτό το προσθέτουμε σιγά σιγά στη συνέχεια, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σαν πηχτό χυλό.

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τον χυλό σε κουταλιές. Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι.

Αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσά τους, για να γίνουν τα τυροπιτάκια τραγανά.

Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Σερβίρονται και περιχυμένα με μέλι, σε μια πιο γλυκιά εκδοχή, για παραδοσιακό πρωινό.

Επίσης...

Χταποδάκι Απλά Υπέροχο

Η συνταγή για ένα φανταστικό χταποδάκι.

Πίτα με Κολοκυθοανθούς

Μια σπάνια πίτα που φτιάχνουν στον Μοριά, με τα ωραιότερα κολοκυθολούλουδα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πιπερόπιτα με Μπέικον

Πικάντικη και αρωματική, πλούσια σε γεύση και χορταστική, μια πίτα που κερδίζει τις εντυπώσεις κάθε φορά.

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.