ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Tάρτα με Παστουρμά και Κασέρι

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

Υλικά

1 φύλλο ζύμη κουρού

βούτυρο αγελάδος για την ταρτιέρα

250 γρ. κασέρι τριμμένο

200 γρ. παστουρμά σε φετάκια

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 3 ντομάτες σε ροδέλες

3 αυγά

1 φλιτζ. γάλα

Εκτέλεση

Boυτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα. Τρυπάμε με πιρούνι τον πάτο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Απλώνουμε πάνω στη ζύμη πρώτα το μισό τυρί, ύστερα τον παστουρμά και από πάνω την ντομάτα ή τα ντοματίνια.

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γάλα και το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στην τάρτα.

Ψήνουμε για 40'.

Tip

Αντί για παστουρμά, μπορούμε να βάλουμε σουτζούκι σε ροδέλες, χωριάτικο λουκάνικο ή σαλάμι Λευκάδας.

Επίσης...

Φακές με Χοιρινό

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φακές με χοιρινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουτζουκάκια Λαχανικών με Σάλτσα από Ταχίνι

Πώς θα φτιάξετε σουτζουκάκια λαχανικών με σάλτσα από ταχίνι.

Ταρτάρ Τόνου με Αβοκάντο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ταρτάρ τόνου με αβοκάντο.

Κοτόπουλο Μελιτζανάτο με Κατίκι

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο μελιτζανάτο με κατίκι.

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Κανελόνια με Λευκά Τυριά και Φρέσκα Αρωματικά

Μία συνταγή για άψογα και αρωματικά κανελόνια.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Φασολάδα με Κίτρινη Κολοκύθα

Πώς θα φτιάξετε φασολάδα με κίτρινη κολοκύθα.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Φουσίλι με Σάλτσα από Φακές

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη χορτοφαγική pasta με σάλτσα από φακές.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.