ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Tάρτα με Παστουρμά και Κασέρι

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

Υλικά

1 φύλλο ζύμη κουρού

βούτυρο αγελάδος για την ταρτιέρα

250 γρ. κασέρι τριμμένο

200 γρ. παστουρμά σε φετάκια

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 3 ντομάτες σε ροδέλες

3 αυγά

1 φλιτζ. γάλα

Εκτέλεση

Boυτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα. Τρυπάμε με πιρούνι τον πάτο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Απλώνουμε πάνω στη ζύμη πρώτα το μισό τυρί, ύστερα τον παστουρμά και από πάνω την ντομάτα ή τα ντοματίνια.

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γάλα και το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στην τάρτα.

Ψήνουμε για 40'.

Tip

Αντί για παστουρμά, μπορούμε να βάλουμε σουτζούκι σε ροδέλες, χωριάτικο λουκάνικο ή σαλάμι Λευκάδας.

Επίσης...

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Ρεβίθια με Μανέστρα και Ταχίνι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ρεβίθια με μανέστρα και ταχίνι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.