ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Σολομό και Φρέσκο κρεμμυδάκι

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος τους

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

250 γρ. καπνιστό σολομό

300 ml κρέμα γάλακτος

3 αβγά

πιπέρι, ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε την ταρτιέτα και απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάτο και στα τοιχώματα. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθούν, για μισό λεπτό περίπου. Απλώνουμε τα κρεμμυδάκια στη ζύμη μαζί με τον άνηθο και τον σολομό, που τον έχουμε ψιλοκόψει σε λωρίδες.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, τη χτυπάμε μαζί με τα αβγά και περιχύνουμε με το μείγμα την τάρτα.

Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει από τις άκρες ή σχηματίζουμε έναν ωραίο κόθρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 40' περίπου.

Tip

Αντί για καπνιστό, μπορούμε να βάλουμε σολομό από κονσέρβα, ενώ μπορούμε να αντικαταστήσουμε και την κρέμα γάλακτος με τυρί κρέμα, για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.