ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Ντοματίνια και Δυόσμο

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Υλικά

1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού

βούτυρο αγελάδος για την ταρτιέρα

150 γρ. ανθότυρο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200 γρ. φέτα σε μικρά κομματάκια

3 αβγά

½ ποτήρι κεφίρ ή αριάνι (ή στην ανάγκη ½ ποτήρι γάλα)

1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. και στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και μέχρι επάνω στα τοιχώματα. Τρυπάμε τον πάτο με πιρούνι. Όσο πιο κρύα είναι η ζύμη τόσο πιο τραγανή και τριφτή θα μας βγει. Αν μας έχει ζεσταθεί, την αφήνουμε ένα δεκάλεπτο στο ψυγείο.

Για τη γέμιση, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά με τα αβγά και το κεφίρ. Ρίχνουμε πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Απλώνουμε στη βάση της τάρτας το μίγμα και από πάνω στολίζουμε με τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Ψήνουμε για 40', μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Αφήνουμε την τάρτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη στολίζουμε με τα φυλλαράκια δυόσμου (αν είναι καυτή, θα μαυρίσουν).

Tip

Αν έχουμε φρέσκο βασιλικό, αντικαθιστούμε τον δυόσμο ή, για περισσότερο άρωμα, βάζουμε και βασιλικό και δυόσμο.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.