ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Μανούρι, Θυμάρι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό

250 γρ. μανούρι σε πολύ μικρά κομματάκια

3 αβγά

1 φλιτζ. γάλα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κρεμμύδια με το θυμάρι, αλατίζουμε και, ανακατεύοντας συχνά, τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, για 15'-20' περίπου, σε δυνατή φωτιά.

Αλείφουμε με βούτυρο τη βάση της τάρτας και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Δεν ξεχνάμε και τα τοιχώματα, που θα τα γυρίσουμε ωραία σε στρογγυλό κόθρο, τον οποίο επίσης θα βουτυρώσουμε.

Απλώνουμε πάνω στη βάση ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και το μανούρι.

Σε μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το μείγμα επάνω στην τάρτα.

Ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 35'-40' ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Tip

Αντί για μανούρι, μπορούμε να βάλουμε ξινομυζήθρα, ανθότυρο, μυζήθρα ή τυρί κρέμα.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.