ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Μπέικον και Σύκα

Από τις πιο δημοφιλείς τάρτες, που ταιριάζει ιδανικά και για ξεκίνημα σε κάθε τραπέζι.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

Υλικά

6 φύλλα κρούστας ή Βυρηττού

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

1 συσκευασία μπέικον κομμένο σε μπαστουνάκια

3 αβγά

250 γρ. τυρί κρέμα

μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή κασέρι)

4 σύκα σε μικρά κυβάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε τα φύλλα πατσαβουριαστά το ένα δίπλα στο άλλο, πιέζοντας. Τα βουτυρώνουμε πολύ καλά, προσέχοντας να μην τα πατικώσουμε. Ψήνουμε τα φύλλα για 10' περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μαζί με το μπέικον, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συχνά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν, να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να ροδοψηθεί το μπέικον.

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα αβγά με το τυρί κρέμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπέικον, τα σύκα, το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Απλώνουμε το μείγμα στη βάση με το φύλλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια, για 30'-40' περίπου.

Tip

Αντί για μπέικον, μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε καπνιστό αλλαντικό.

Επίσης...

Τηγανιά για Φίλους

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τηγανιά με χοιρινό.

Λουκάνικο με Μουστάρδα στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε λουκάνικο με μουστάρδα στη λαδόκολλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιτάρια Γεμιστά με Κιμά και Κρέμα

Πώς θα φτιάξετε μανιτάρια γεμιστά με κρέμα και κιμά.

Απάκι Τηγανιά

Η συνταγή για τη νοστιμότερη τηγανιά με απάκι.

Ρολάκια Πιπεριάς με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ρολάκια πιπεριάς με λουκάνικο.

Φακές με Χοιρινό

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φακές με χοιρινό.

Μπριζολοσαλάτα

Η συνταγή για μία πλούσια σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια Κοκκινιστά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια κοκκινιστά.

Πράσα με Μπιφτέκια Αυγολέμονο, Φουρνιστά

Πώς θα φτιάξετε πράσα με μπιφτέκια αυγολέμονο, φουρνιστά.

Πράσα με Κιμά και Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε πράσα με κιμά και ρεβίθια.

Κριθαράκι με Μπρόκολο και Λουκάνικο

Η συνταγή για θαυμάσιο κριθαράκι με μπρόκολο και λουκάνικο.

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.