ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνάκι με Σελινόριζα, Καρότα και Πορτοκάλι

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 μπούτι και 1 χεράκι από αρνάκι, σε μερίδες

1 σελινόριζα σε μεγάλα κομμάτια

600 γρ. καρότα σε ροδέλες

1 πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ

1 κλωνάρι σέλερι κομμένο εγκάρσια σε μπαστουνάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

χυμό από 3 πορτοκάλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι

3-4 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και ροδίζουμε το αρνάκι και από τις δύο πλευρές.

Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και ροδίζουμε στην ίδια κατσαρόλα τα λαχανικά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το φασκόμηλο και σβήνουμε με το κονιάκ ή το ουίσκι.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και τον χυμό του πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και τα λαχανικά.

Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

Tip

Από λαχανικά, βάζουμε ό,τι προτιμούμε. Μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες, κόκκινη κολοκύθα ή φινόκιο.

Επίσης...

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρύζι.

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

Πιλάφι με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πιλάφι με κιμά στο φούρνο.

Μαρμελάδα Μπέικον με Bourbon

Η συνταγή για την πολύ ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη μαρμελάδα με μπέικον και αμερικανικό ουίσκι.

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Ρολό Γεμιστό με Σουσάμι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με σουσάμι.

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο με Πράσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με πράσα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια και κόκκινη σάλτσα.