ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό και Δροσερό Cheesecake με Αγγούρι

Το καλοκαίρι τρώγεται υπέροχα, ενώ τον χειμώνα σού φέρνει στο στόμα τη γεύση των ηλιόλουστων ημερών. Ιδανικό σαν πρώτο πιάτο.

CHEESECAKE ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ

Υλικά

Για τη βάση

300 γρ. αλμυρά κρακεράκια

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα

400 γρ. τυρί κρέμα

1 αγγούρι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.γλ. θυμάρι ξερό (ή ½ κ.γλ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο)

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

15 γρ. ζελατίνα

150 γρ. μαγιονέζα

Εκτέλεση

Στρώνουμε με μεμβράνη μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ. ή μια μικρή μακρόστενη του κέικ.

Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα κρακεράκια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα.

Πιέζουμε καλά με το χέρι μας ή με τη βάση ενός ποτηριού και αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο.

Λιώνουμε τη ζελατίνα σε 3 κ.σ. νερό σε ένα μικρό μπρίκι στο μάτι της κουζίνας.

Σε λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας, ρίχνουμε και τη ζελατίνα και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω στη βάση των κράκερ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το cheesecake για 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν το ξεφορμάρουμε.

Μπορούμε να το ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα.

Tip

Το στολίζουμε με ολόκληρα φυλλαράκια δυόσμου και λεπτές φέτες αγγουριού, που θα κόψουμε στον τρίφτη της πατάτας και θα μαρινάρουμε με λεμόνι, αλάτι, ξίδι και ελαιόλαδο.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.