ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό και Δροσερό Cheesecake με Αγγούρι

Το καλοκαίρι τρώγεται υπέροχα, ενώ τον χειμώνα σού φέρνει στο στόμα τη γεύση των ηλιόλουστων ημερών. Ιδανικό σαν πρώτο πιάτο.

CHEESECAKE ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ

Υλικά

Για τη βάση

300 γρ. αλμυρά κρακεράκια

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα

400 γρ. τυρί κρέμα

1 αγγούρι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.γλ. θυμάρι ξερό (ή ½ κ.γλ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο)

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

15 γρ. ζελατίνα

150 γρ. μαγιονέζα

Εκτέλεση

Στρώνουμε με μεμβράνη μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ. ή μια μικρή μακρόστενη του κέικ.

Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα κρακεράκια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα.

Πιέζουμε καλά με το χέρι μας ή με τη βάση ενός ποτηριού και αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο.

Λιώνουμε τη ζελατίνα σε 3 κ.σ. νερό σε ένα μικρό μπρίκι στο μάτι της κουζίνας.

Σε λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας, ρίχνουμε και τη ζελατίνα και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω στη βάση των κράκερ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το cheesecake για 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν το ξεφορμάρουμε.

Μπορούμε να το ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα.

Tip

Το στολίζουμε με ολόκληρα φυλλαράκια δυόσμου και λεπτές φέτες αγγουριού, που θα κόψουμε στον τρίφτη της πατάτας και θα μαρινάρουμε με λεμόνι, αλάτι, ξίδι και ελαιόλαδο.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.