ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Cheesecake με Κολοκυθάκια και Πιπεριές Φλωρίνης

CHEESECAKE ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Υλικά

1 κιλό μεγάλα κολοκυθάκια σε λεπτές κάθετες φέτες

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

λίγο θυμάρι

αλάτι

Για τη βάση

5 παξιμάδια σταρένια τύπου Κυθήρων ή λαδένια

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. θυμάρι

2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι

Για την κρέμα

400 γρ. κατίκι Δομοκού

200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι λιωμένο με το πιρούνι

100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κλωναράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σπάμε σε μικρότερα κομμάτια τα παξιμάδια και τα τρίβουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ., που προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε τη βάση για 15' και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ρηχό μεγάλο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και πλάι τους ολόκληρες τις πιπεριές. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σκορπάμε πάνω τους τη 1 σκελίδα σκόρδο, το θυμάρι και αλάτι.

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε λωρίδες, τις βάζουμε σε μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξίδι, αλάτι και την άλλη σκελίδα σκόρδο.

Ραντίζουμε τα κολοκυθάκια με το μπαλσάμικο.

Σε μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Πάνω στη βάση μοιράζουμε τα μισά κολοκυθάκια και τις μισές πιπεριές με τον μισό δυόσμο. Συνεχίζουμε με την κρέμα και τελειώνουμε με κολοκυθάκια, πιπεριές και τον υπόλοιπο δυόσμο.

Περιχύνουμε με το ζουμάκι από τις πιπεριές.

Αφήνουμε το cheesecake σκεπασμένο με μεμβράνη να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε.

Tip

Αντί για κατίκι, βάζουμε οποιοδήποτε τυρί κρέμα.

Επίσης...

Κανελόνια με Μπριάμ

Η συνταγή για κανελόνια με μπριάμ.

Μανιτάρια με Φασολάκια Κοκκινιστά

Η συνταγή για μανιτάρια με φασολάκια κοκκινιστά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπριάμ με Κρέμα Γιαουρτιού-Ανθότυρου

Η συνταγή για μπριάμ με κρέμα γιαουρτιού-ανθότυρου.

Πατάτες Γιαχνί με Λουκάνικα

Η συνταγή για πατάτες γιαχνί με λουκάνικα.

Φασολάκια με Φέτα και Αυγά

Η συνταγή για νόστιμα φασολάκια με φέτα και αυγά.

Μπάμιες Τηγανητές σε Κουρκούτι

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες τηγανητές μπάμιες σε κουρκούτι.

Φασολάκια με Χωριάτικο Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με χωριάτικο λουκάνικο.

Κουνουπίδι Γιαχνί με Μάραθο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κουνουπίδι γιαχνί με μάραθο.

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί με Ρύζι και Μανιτάρια

Η συνταγή για νόστιμους κολοκυθοανθούς με ρύζι και μανιτάρια.

Γεμιστά Αμπελόφυλλα στο Φούρνο

Η συνταγή για γεμιστά αμπελόφυλλα στο φούρνο.

Μανιτάρια Γεμιστά

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα γεμιστά μανιτάρια.

Μελιτζάνες Γεμιστές με Λαχανικά

Η συνταγή για τις νοστιμότερες γεμιστές μελιτζάνες.