ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Cheesecake με Κολοκυθάκια και Πιπεριές Φλωρίνης

Δροσερό και γλυκό, γεμάτο αρώματα από πιπεριά και δυόσμο, ένα σουφλέ - στολίδι.

CHEESECAKE ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Υλικά

1 κιλό μεγάλα κολοκυθάκια σε λεπτές κάθετες φέτες

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

λίγο θυμάρι

αλάτι

Για τη βάση

5 παξιμάδια σταρένια τύπου Κυθήρων ή λαδένια

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. θυμάρι

2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι

Για την κρέμα

400 γρ. κατίκι Δομοκού

200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι λιωμένο με το πιρούνι

100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κλωναράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σπάμε σε μικρότερα κομμάτια τα παξιμάδια και τα τρίβουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ., που προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε τη βάση για 15' και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ρηχό μεγάλο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και πλάι τους ολόκληρες τις πιπεριές. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σκορπάμε πάνω τους τη 1 σκελίδα σκόρδο, το θυμάρι και αλάτι.

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε λωρίδες, τις βάζουμε σε μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξίδι, αλάτι και την άλλη σκελίδα σκόρδο.

Ραντίζουμε τα κολοκυθάκια με το μπαλσάμικο.

Σε μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Πάνω στη βάση μοιράζουμε τα μισά κολοκυθάκια και τις μισές πιπεριές με τον μισό δυόσμο. Συνεχίζουμε με την κρέμα και τελειώνουμε με κολοκυθάκια, πιπεριές και τον υπόλοιπο δυόσμο.

Περιχύνουμε με το ζουμάκι από τις πιπεριές.

Αφήνουμε το cheesecake σκεπασμένο με μεμβράνη να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε.

Tip

Αντί για κατίκι, βάζουμε οποιοδήποτε τυρί κρέμα.

Επίσης...

Μελιτζάνες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις μελιτζάνες με κιμά.

Πατάτες Γεμιστές

Η συνταγή για πατάτες γεμιστές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πατατολουκουμάδες με Τσίπουρο

Η συνταγή για πατατολουκουμάδες με τσίπουρο.

Σουφλέ με Κίτρινη Κολοκύθα

Η συνταγή για σουφλέ με κίτρινη κολοκύθα.

Κολοκυθόσουπα Χριστουγέννων

Πώς θα φτιάξεις μία νόστιμη χριστουγεννιάτικη κολοκυθόσουπα.

Εύκολη Μανιταρόπιτα

Πώς θα φτιάξεις μία εύκολη μανιταρόπιτα.

Σαλάτα με Πετιμέζι και Πορτοκάλι

Η συνταγή για σαλάτα με πετιμέζι και πορτοκάλι.

Πιπεριές Φλωρίνης

Πώς θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες πιπεριές Φλωρίνης.

Φασολάκια με Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις φασολάκια με πατάτες.

Ντάκος με Μαστίχα Χίου και Μους από Μελιτζάνες

Η συνταγή για ντάκο με μαστίχα Χίου και μους από μελιτζάνες.

Πιπεριές με Τυριά

Η συνταγή για πιπεριές με τυριά.

Πατάτες Γεμιστές

Πώς θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες γεμιστές πατάτες.