Follow us

Μπακαλιαρόπιτα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 φιλέτο ξαλμυρισμένο παστό ή φρέσκο μπακαλιάρο

1 κιλό κολοκυθάκια σε πολύ λεπτά φετάκια

½ κιλό γάλα

200 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα

1½ φλιζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

120 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Αφαιρούμε τα κόκαλα και την πέτσα του μπακαλιάρου και τον διαλύουμε με το χέρι σε ψιλά κομματάκια σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το κολοκύθι, το ρύζι, το τυρί, το γάλα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και με πιρούνι ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.

Τον μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο μέτριο ταψάκι, ρίχνουμε το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 45'-60', μέχρι να στερεοποιηθεί και να κάνει μια ωραία ρόδινη κρούστα.

Tip

Μπορούμε να κάνουμε την πίτα με οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.