ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιαρόπιτα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 φιλέτο ξαλμυρισμένο παστό ή φρέσκο μπακαλιάρο

1 κιλό κολοκυθάκια σε πολύ λεπτά φετάκια

½ κιλό γάλα

200 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα

1½ φλιζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

120 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Αφαιρούμε τα κόκαλα και την πέτσα του μπακαλιάρου και τον διαλύουμε με το χέρι σε ψιλά κομματάκια σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το κολοκύθι, το ρύζι, το τυρί, το γάλα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και με πιρούνι ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.

Τον μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο μέτριο ταψάκι, ρίχνουμε το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 45'-60', μέχρι να στερεοποιηθεί και να κάνει μια ωραία ρόδινη κρούστα.

Tip

Μπορούμε να κάνουμε την πίτα με οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού.

Επίσης...

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.