ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Σύκα και Ανθότυρο

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

1 συσκευασία ζύμη κουρού

130 γρ. κατίκι Δομοκού ή ανάλογο τυρί

100 γρ. ανθότυρο

5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το κατίκι και το ανθότυρο.

Προσθέτουμε τα σύκα, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε με το πιρούνι.

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψάκι (η πίτα αυτή βγαίνει πολύ λεπτή), στρώνουμε το ένα φύλλο της ζύμης και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια, τη ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, για περίπου ½ ώρα.

Tip

Μπορούμε να τη φτιάξουμε και με χειροποίητο φύλλο, ένα πάνω και ένα κάτω, και να αντικαταστήσουμε το κατίκι με 1 φλιτζ. κίτρινα τυριά.

Επίσης...

Κεφτέδες και Πατάτες με Σάλτσα Γιαουρτιού

Η συνταγή για νόστιμους κεφτέδες με πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.

Ρύζι με Γιαούρτι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ρύζι με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Λουκανικοπιτάκια Αφράτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα αφράτα λουκανικοπιτάκια με γιαούρτι.

Κασερόπιτα με Γιαούρτι

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κασερόπιτα με γιαούρτι.

Μπριάμ με Κρέμα Γιαουρτιού και Ανθότυρου

Η συνταγή για ένα νόστιμο μπριάμ με κρέμα γιαουρτιού και ανθότυρου.

Παστίτσιο με Κιμά και Κρέμα Γιαουρτιού

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παστίτσιο με κιμά και κρέμα γιαουρτιού.

Πουγκιά με Αρνάκι και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα πουγκιά με αρνί και γιαούρτι.

Γιαουρτόσουπα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γιαουρτόσουπα.

Κραμπλ με Κολοκυθάκια και Νιφάδες Βρώμης

Το ογκρατέν δεν απαιτεί απαραίτητα μπεσαμέλ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα με ένα τραγανό βουτυράτο κραμπλ από νιφάδες βρώμης.

Ογκρατέν Κοτόπουλο με Μανιτάρια

Πώς να φτιάξετε το πιο γευστικό ογκρατέν κοτόπουλο με μανιτάρια.

Κολοκυθάκια με Μανούρι και Λεμόνι

Τα μωρά κολοκυθάκια είναι τα πιο τρυφερά και τα πιο εύγευστα του καλοκαιριού. Ολόκληρα, με τον ανθό τους, μαγειρεύουν ένα από τα πιο εύκολα και αρωματικά φουρνιστά της εποχής.