ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Σύκα και Ανθότυρο

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

1 συσκευασία ζύμη κουρού

130 γρ. κατίκι Δομοκού ή ανάλογο τυρί

100 γρ. ανθότυρο

5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το κατίκι και το ανθότυρο.

Προσθέτουμε τα σύκα, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε με το πιρούνι.

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψάκι (η πίτα αυτή βγαίνει πολύ λεπτή), στρώνουμε το ένα φύλλο της ζύμης και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια, τη ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, για περίπου ½ ώρα.

Tip

Μπορούμε να τη φτιάξουμε και με χειροποίητο φύλλο, ένα πάνω και ένα κάτω, και να αντικαταστήσουμε το κατίκι με 1 φλιτζ. κίτρινα τυριά.

Επίσης...

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Ρεβίθια με Μανέστρα και Ταχίνι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ρεβίθια με μανέστρα και ταχίνι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.