ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Σύκα και Ανθότυρο

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

1 συσκευασία ζύμη κουρού

130 γρ. κατίκι Δομοκού ή ανάλογο τυρί

100 γρ. ανθότυρο

5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το κατίκι και το ανθότυρο.

Προσθέτουμε τα σύκα, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε με το πιρούνι.

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψάκι (η πίτα αυτή βγαίνει πολύ λεπτή), στρώνουμε το ένα φύλλο της ζύμης και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια, τη ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, για περίπου ½ ώρα.

Tip

Μπορούμε να τη φτιάξουμε και με χειροποίητο φύλλο, ένα πάνω και ένα κάτω, και να αντικαταστήσουμε το κατίκι με 1 φλιτζ. κίτρινα τυριά.

Επίσης...

Φακές με Χοιρινό

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φακές με χοιρινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουτζουκάκια Λαχανικών με Σάλτσα από Ταχίνι

Πώς θα φτιάξετε σουτζουκάκια λαχανικών με σάλτσα από ταχίνι.

Ταρτάρ Τόνου με Αβοκάντο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ταρτάρ τόνου με αβοκάντο.

Κοτόπουλο Μελιτζανάτο με Κατίκι

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο μελιτζανάτο με κατίκι.

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Κανελόνια με Λευκά Τυριά και Φρέσκα Αρωματικά

Μία συνταγή για άψογα και αρωματικά κανελόνια.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Φασολάδα με Κίτρινη Κολοκύθα

Πώς θα φτιάξετε φασολάδα με κίτρινη κολοκύθα.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Φουσίλι με Σάλτσα από Φακές

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη χορτοφαγική pasta με σάλτσα από φακές.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.