ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες και Μοτσαρέλα

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Υλικά

1 πακέτο πένες

ελαιόλαδο

2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

15 ντοματίνια

1 κ.γλ. ζάχαρη

2 μέτριες μελιτζάνες σε μεγάλα κυβάκια

1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.γλ. ξερό

¾ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

2 μπάλες μοτσαρέλα σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βράζουμε τις πένες στον μισό ακριβώς χρόνο απ’ όσο λέει η συσκευασία τους. Ο χρόνος ψησίματος είναι σημαντικός, για να μη λασπώσει στη συνέχεια η μακαρονάδα στον φούρνο.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κονκασέ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε για 10' σε δυνατή φωτιά και ύστερα ρίχνουμε και τα ντοματίνια. Τα φέρνουμε μια δυο βόλτες, προσθέτουμε τον βασιλικό και κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τη μελιτζάνα με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Παίρνουμε μια γάστρα ή οποιοδήποτε σκεύος για τον φούρνο που να είναι σχετικά στενό και βαθύ, όπως το κεραμικό που ψήνουμε το σουφλέ.

Το ντύνουμε με μερικές στρώσεις χαρτί για τον φούρνο, αφήνοντας να προεξέχει ένα μεγάλο κομμάτι, που σε λίγο θα μας χρησιμέψει σαν καπάκι. Βάζουμε μέσα τις πένες, τα τυριά, τη σάλτσα, τις μελιτζάνες και μπόλικο πιπέρι.

Ανακατεύουμε απαλά και κλείνουμε καλά την επιφάνεια με το χαρτί που περισσεύει. Αν το σκεύος έχει καπάκι, το σκεπάζουμε. Και να μην έχει όμως, δεν πειράζει, αφού το χαρτί είναι από μόνο του αρκετό.

Ψήνουμε για 20'.

Tip

Αντικαθιστούμε τις πένες με οποιοδήποτε ζυμαρικό μας αρέσει.

Επίσης...

Κοφτό Μακαρονάκι στο Φούρνο

Η συνταγή για νόστιμο κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο.

Μακαρόνια Λαδερά με Λαχανικά

Η συνταγή για μακαρόνια λαδερά με λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μπουκατίνι α λα Αματριτσιάνα

Μία από τις πιο απλές, εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα συναντήσεις στην ιταλική κουζίνα.

Pho

Μία εξαιρετικά απλή και νόστιμη συνταγή για την εθνική σούπα του Βιετνάμ, απευθείας από τους πάγκους του Ανόι και της Χο Τσι Μινχ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Ταλιατέλες με Μυζήθρα, Φρέσκια Ρίγανη και Μαϊντανό

Τα ελληνικά λευκά τυριά φτιάχνουν μαγικές μακαρονάδες, όπως συμβαίνει και σε αυτές τις ταλιατέλες με μυζήθρα, φρέσκια ρίγανη και μαϊντανό.

Σπαγγέτι με Pesto Βασιλικού

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα από πέστο βασιλικού.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.