ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες και Μοτσαρέλα

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Υλικά

1 πακέτο πένες

ελαιόλαδο

2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

15 ντοματίνια

1 κ.γλ. ζάχαρη

2 μέτριες μελιτζάνες σε μεγάλα κυβάκια

1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.γλ. ξερό

¾ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

2 μπάλες μοτσαρέλα σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βράζουμε τις πένες στον μισό ακριβώς χρόνο απ’ όσο λέει η συσκευασία τους. Ο χρόνος ψησίματος είναι σημαντικός, για να μη λασπώσει στη συνέχεια η μακαρονάδα στον φούρνο.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κονκασέ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε για 10' σε δυνατή φωτιά και ύστερα ρίχνουμε και τα ντοματίνια. Τα φέρνουμε μια δυο βόλτες, προσθέτουμε τον βασιλικό και κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τη μελιτζάνα με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Παίρνουμε μια γάστρα ή οποιοδήποτε σκεύος για τον φούρνο που να είναι σχετικά στενό και βαθύ, όπως το κεραμικό που ψήνουμε το σουφλέ.

Το ντύνουμε με μερικές στρώσεις χαρτί για τον φούρνο, αφήνοντας να προεξέχει ένα μεγάλο κομμάτι, που σε λίγο θα μας χρησιμέψει σαν καπάκι. Βάζουμε μέσα τις πένες, τα τυριά, τη σάλτσα, τις μελιτζάνες και μπόλικο πιπέρι.

Ανακατεύουμε απαλά και κλείνουμε καλά την επιφάνεια με το χαρτί που περισσεύει. Αν το σκεύος έχει καπάκι, το σκεπάζουμε. Και να μην έχει όμως, δεν πειράζει, αφού το χαρτί είναι από μόνο του αρκετό.

Ψήνουμε για 20'.

Tip

Αντικαθιστούμε τις πένες με οποιοδήποτε ζυμαρικό μας αρέσει.

Επίσης...

Μακαρόνια με Φέτα

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη μακαρονάδα με φέτα.

Μακαρονάκι με Κρέμα Λαχανικών

Η συνταγή για μία νόστιμη μακαρονάδα με κρέμα λαχανικών.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρεβίθια Φουρνιστά με Μακαρονάκι

Η συνταγή για ρεβίθια φουρνιστά με μακαρονάκι.

Κριθαράκι με Μπρόκολο και Λουκάνικο

Η συνταγή για θαυμάσιο κριθαράκι με μπρόκολο και λουκάνικο.

Ζυμαρικά με Μπρόκολο, Κουνουπίδι και Κρέμα Φέτας

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μπρόκολο, κουνουπίδι και κρέμα φέτας.

Το Mac n’ Cheese του Berners Tavern

Πώς θα απολαύσεις στο σπίτι το πληθωρικό πιάτο του γνωστού λονδρέζικου εστιατορίου.

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.

Χυλοπίτες με Ψαρονέφρι, Κολοκυθάκια, Ντοματίνια και Φέτα

Μία γρήγορη και αγαπημένη μακαρονάδα, που παίρνει χρώμα και γλύκα από τα ντοματίνια.

Κοχυλάκια με Κολοκύθα, Καπνιστό Τυρί και Αμύγδαλα

Η γλυκιά γεύση της κολοκύθας ταιριάζει πολύ με οτιδήποτε καπνιστό. Και ο συνδυασμός ταιριάζει υπέροχα με όλα τα ζυμαρικά.

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.