ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες και Μοτσαρέλα

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Υλικά

1 πακέτο πένες

ελαιόλαδο

2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

15 ντοματίνια

1 κ.γλ. ζάχαρη

2 μέτριες μελιτζάνες σε μεγάλα κυβάκια

1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.γλ. ξερό

¾ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

2 μπάλες μοτσαρέλα σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βράζουμε τις πένες στον μισό ακριβώς χρόνο απ’ όσο λέει η συσκευασία τους. Ο χρόνος ψησίματος είναι σημαντικός, για να μη λασπώσει στη συνέχεια η μακαρονάδα στον φούρνο.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κονκασέ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε για 10' σε δυνατή φωτιά και ύστερα ρίχνουμε και τα ντοματίνια. Τα φέρνουμε μια δυο βόλτες, προσθέτουμε τον βασιλικό και κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τη μελιτζάνα με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Παίρνουμε μια γάστρα ή οποιοδήποτε σκεύος για τον φούρνο που να είναι σχετικά στενό και βαθύ, όπως το κεραμικό που ψήνουμε το σουφλέ.

Το ντύνουμε με μερικές στρώσεις χαρτί για τον φούρνο, αφήνοντας να προεξέχει ένα μεγάλο κομμάτι, που σε λίγο θα μας χρησιμέψει σαν καπάκι. Βάζουμε μέσα τις πένες, τα τυριά, τη σάλτσα, τις μελιτζάνες και μπόλικο πιπέρι.

Ανακατεύουμε απαλά και κλείνουμε καλά την επιφάνεια με το χαρτί που περισσεύει. Αν το σκεύος έχει καπάκι, το σκεπάζουμε. Και να μην έχει όμως, δεν πειράζει, αφού το χαρτί είναι από μόνο του αρκετό.

Ψήνουμε για 20'.

Tip

Αντικαθιστούμε τις πένες με οποιοδήποτε ζυμαρικό μας αρέσει.

Επίσης...

Κανελόνια με Λευκά Τυριά και Φρέσκα Αρωματικά

Μία συνταγή για άψογα και αρωματικά κανελόνια.

Φουσίλι με Σάλτσα από Φακές

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη χορτοφαγική pasta με σάλτσα από φακές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια με Κιμά

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τα κλασικά μακαρόνια με κιμά.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Ελαφρύ Παστίτσιο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και ελαφρύ παστίτσιο.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.