ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κρεατόπιτα

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 δόση από τη βασική συνταγή για φύλλο (4 φύλλα)

1 κιλό χοιρινό ή αρνίσιο κρέας (κομμάτι για κατσαρόλα)

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

μερικούς κόκκους μπαχάρι

1 δαφνόφυλλο

5 πράσα σε ροδέλες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

250 γρ. ανθότυρο

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος και 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βάζουμε το κρέας να βράσει μαζί με το κρεμμύδι, το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο. Όταν μαλακώσει τόσο ώστε να λιώνει (μια διαδικασία που μπορούμε να κάνουμε την προηγούμενη μέρα), στραγγίζουμε το ζουμί του, πετάμε τα μυρωδικά και μαδάμε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες, φροντίζοντας να βάλουμε και το κρεμμύδι που έχει λιώσει.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μαζί με αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κρέας και το φέρνουμε δυο βόλτες.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον μαϊντανό, μπόλικο πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μεταλλικό καλά λαδωμένο ταψί απλώνουμε πατσαβουριαστά και καλά λαδωμένα δύο φύλλα, βάζουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, επίσης λαδωμένα.

Μοιράζουμε το λιωμένο βούτυρο με το λάδι στην επιφάνεια, χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Tip

Αν την κάνετε με έτοιμο φύλλο, προτιμήστε κουρού ή χωριάτικο.

Επίσης...

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρύζι.

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

Πιλάφι με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πιλάφι με κιμά στο φούρνο.

Μαρμελάδα Μπέικον με Bourbon

Η συνταγή για την πολύ ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη μαρμελάδα με μπέικον και αμερικανικό ουίσκι.

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Ρολό Γεμιστό με Σουσάμι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με σουσάμι.

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο με Πράσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με πράσα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια και κόκκινη σάλτσα.