ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κρεατόπιτα

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 δόση από τη βασική συνταγή για φύλλο (4 φύλλα)

1 κιλό χοιρινό ή αρνίσιο κρέας (κομμάτι για κατσαρόλα)

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

μερικούς κόκκους μπαχάρι

1 δαφνόφυλλο

5 πράσα σε ροδέλες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

250 γρ. ανθότυρο

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος και 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βάζουμε το κρέας να βράσει μαζί με το κρεμμύδι, το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο. Όταν μαλακώσει τόσο ώστε να λιώνει (μια διαδικασία που μπορούμε να κάνουμε την προηγούμενη μέρα), στραγγίζουμε το ζουμί του, πετάμε τα μυρωδικά και μαδάμε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες, φροντίζοντας να βάλουμε και το κρεμμύδι που έχει λιώσει.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μαζί με αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κρέας και το φέρνουμε δυο βόλτες.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον μαϊντανό, μπόλικο πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μεταλλικό καλά λαδωμένο ταψί απλώνουμε πατσαβουριαστά και καλά λαδωμένα δύο φύλλα, βάζουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, επίσης λαδωμένα.

Μοιράζουμε το λιωμένο βούτυρο με το λάδι στην επιφάνεια, χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Tip

Αν την κάνετε με έτοιμο φύλλο, προτιμήστε κουρού ή χωριάτικο.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.