ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χταπόδι Σαλμί

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΜΙ

Υλικά

1 μέτριο χταπόδι ολόκληρο

1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί

1 φλιτζ. του καφέ ξίδι

4 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

4 πιπεριές κέρατο ολόκληρες

4 ώριμες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα ή 1 συσκευασία κονκασέ

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να βγάλει όλα τα υγρά του.

Μόλις τα απορροφήσει, το σβήνουμε πρώτα με το ξίδι και μετά με το κρασί. Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Αν το χταπόδι είναι πολύ μεγάλο, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νεράκι. Και φυσικά το αλατίζουμε.

Αφού μαλακώσει και απορροφήσει το ζουμάκι του, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το χταπόδι μαζί με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (για πιο πολύ άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 σκελίδες σκόρδο και ρίγανη στο τέλος).

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να μείνει με το λαδάκι του.

Tip

Ευρέως κυκλοφορεί η άποψη ότι το χταπόδι δεν χρειάζεται αλάτι, γιατί βγάζει από μόνο του. Aυτό δεν ισχύει: Αλατίστε το, έστω με φειδώ, αν δεν θέλετε να σερβίρετε κάτι άνοστο.

Επίσης...

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.