ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χταπόδι Σαλμί

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΜΙ

Υλικά

1 μέτριο χταπόδι ολόκληρο

1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί

1 φλιτζ. του καφέ ξίδι

4 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

4 πιπεριές κέρατο ολόκληρες

4 ώριμες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα ή 1 συσκευασία κονκασέ

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να βγάλει όλα τα υγρά του.

Μόλις τα απορροφήσει, το σβήνουμε πρώτα με το ξίδι και μετά με το κρασί. Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Αν το χταπόδι είναι πολύ μεγάλο, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νεράκι. Και φυσικά το αλατίζουμε.

Αφού μαλακώσει και απορροφήσει το ζουμάκι του, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το χταπόδι μαζί με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (για πιο πολύ άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 σκελίδες σκόρδο και ρίγανη στο τέλος).

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να μείνει με το λαδάκι του.

Tip

Ευρέως κυκλοφορεί η άποψη ότι το χταπόδι δεν χρειάζεται αλάτι, γιατί βγάζει από μόνο του. Aυτό δεν ισχύει: Αλατίστε το, έστω με φειδώ, αν δεν θέλετε να σερβίρετε κάτι άνοστο.

Επίσης...

Καλαμαράκια Σαγανάκι με Κρητική Γραβιέρα

Το παραδοσιακό σαγανάκι παντρεύεται με τα θαλασσινά, σε μία λευκή συνταγή.

Ταραμοσαλάτα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και γρήγορη ταραμοσαλάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Tηγανητός Γαλέος με Kουρκούτι

Η συνταγή για τον πιο εύκολο και νόστιμο τηγανητό γαλέο με κουρκούτι.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Γιουβέτσι στην Κατσαρόλα με Σουπιές

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι στην κατσαρόλα.

Ψαρόσουπα Κόκκινη Γιαχνί

Η συνταγή για την πιο νόστιμη ψαρόσουπα γιαχνί.

Πέρκα με Φασολάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με φασολάκια.

Σουπιές Γιαχνί με Χόρτα

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές γιαχνί με χόρτα.

Σουπιές με Αρακά

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές με αρακά.

Θράψαλα Γιουβέτσι με Σπανάκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γιουβέτσι καλαμαριού με σπανάκι.

Μπακαλιάρος με Μπάμιες στο Φούρνο

Η συνταγή ταιριάζει με όλα τα ψάρια: συναγρίδα σε φέτες, μπακαλιάρο παστό, αλλά και με μικρότερα ψαράκια, όπως οι γόπες. Ταυτόχρονα δίνει μια άλλη γευστική ένταση στα κατεψυγμένα ψάρια του ωκεανού, που δεν έχουν και πολλή νοστιμιά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.