ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εύκολοι Κεφτέδες με Ντομάτα

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

500 γρ. κιμά από χοιρινό ποντίκι ή λάπα

1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι

2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από το μούλτι

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

3 κ.σ. ξίδι

2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 πολύ ώριμες ξεφλουδισμένες ντομάτες ψιλοκομμένες στο χέρι ή 1 συσκευασία κονκασέ περασμένες από το μούλτι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας στη βρύση (το νερό που παίρνει έτσι ο κιμάς τον αφρατεύει πολύ).

Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που μας αρέσει. Συμβουλή: Τα παχουλά βγαίνουν νοστιμότερα και πιο αφράτα.

Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι (για να μην κάνουμε χάλια την κουζίνα).

Ύστερα από 5'-10' βάζουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε ξανά και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 30'. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη ή τον βασιλικό ή και τα δύο μαζί.

Τρώγεται και μόνο του, αλλά μπορεί να γίνει και μια υπέροχη σάλτσα για μακαρόνια.

Tip

Τον χειμώνα, που δεν έχουμε φρέσκο βασιλικό, ωραίο άρωμα στη σάλτσα θα δώσει ένα κλωναράκι ξερό φασκόμηλο.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.