ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εύκολοι Κεφτέδες με Ντομάτα

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

500 γρ. κιμά από χοιρινό ποντίκι ή λάπα

1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι

2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από το μούλτι

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

3 κ.σ. ξίδι

2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 πολύ ώριμες ξεφλουδισμένες ντομάτες ψιλοκομμένες στο χέρι ή 1 συσκευασία κονκασέ περασμένες από το μούλτι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας στη βρύση (το νερό που παίρνει έτσι ο κιμάς τον αφρατεύει πολύ).

Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που μας αρέσει. Συμβουλή: Τα παχουλά βγαίνουν νοστιμότερα και πιο αφράτα.

Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι (για να μην κάνουμε χάλια την κουζίνα).

Ύστερα από 5'-10' βάζουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε ξανά και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 30'. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη ή τον βασιλικό ή και τα δύο μαζί.

Τρώγεται και μόνο του, αλλά μπορεί να γίνει και μια υπέροχη σάλτσα για μακαρόνια.

Tip

Τον χειμώνα, που δεν έχουμε φρέσκο βασιλικό, ωραίο άρωμα στη σάλτσα θα δώσει ένα κλωναράκι ξερό φασκόμηλο.

Επίσης...

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρύζι.

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

Πιλάφι με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πιλάφι με κιμά στο φούρνο.

Μαρμελάδα Μπέικον με Bourbon

Η συνταγή για την πολύ ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη μαρμελάδα με μπέικον και αμερικανικό ουίσκι.

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Ρολό Γεμιστό με Σουσάμι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με σουσάμι.

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο με Πράσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με πράσα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια και κόκκινη σάλτσα.