ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εύκολοι Κεφτέδες με Ντομάτα

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

500 γρ. κιμά από χοιρινό ποντίκι ή λάπα

1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι

2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από το μούλτι

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

3 κ.σ. ξίδι

2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 πολύ ώριμες ξεφλουδισμένες ντομάτες ψιλοκομμένες στο χέρι ή 1 συσκευασία κονκασέ περασμένες από το μούλτι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας στη βρύση (το νερό που παίρνει έτσι ο κιμάς τον αφρατεύει πολύ).

Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που μας αρέσει. Συμβουλή: Τα παχουλά βγαίνουν νοστιμότερα και πιο αφράτα.

Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι (για να μην κάνουμε χάλια την κουζίνα).

Ύστερα από 5'-10' βάζουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε ξανά και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 30'. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη ή τον βασιλικό ή και τα δύο μαζί.

Τρώγεται και μόνο του, αλλά μπορεί να γίνει και μια υπέροχη σάλτσα για μακαρόνια.

Tip

Τον χειμώνα, που δεν έχουμε φρέσκο βασιλικό, ωραίο άρωμα στη σάλτσα θα δώσει ένα κλωναράκι ξερό φασκόμηλο.

Επίσης...

Μπριζολοσαλάτα

Η συνταγή για μία πλούσια σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια Κοκκινιστά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια κοκκινιστά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Μπιφτέκια Αυγολέμονο, Φουρνιστά

Πώς θα φτιάξετε πράσα με μπιφτέκια αυγολέμονο, φουρνιστά.

Πράσα με Κιμά και Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε πράσα με κιμά και ρεβίθια.

Κριθαράκι με Μπρόκολο και Λουκάνικο

Η συνταγή για θαυμάσιο κριθαράκι με μπρόκολο και λουκάνικο.

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.

Χυλοπίτες με Ψαρονέφρι, Κολοκυθάκια, Ντοματίνια και Φέτα

Μία γρήγορη και αγαπημένη μακαρονάδα, που παίρνει χρώμα και γλύκα από τα ντοματίνια.

Ζύμη για Κρεατο-μπουρεκάκια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ζύμη για κρεατο-μπουρεκάκια.

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Ντοματόσουπα με Ζυγούρι

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ντοματόσουπα με ζυγούρι.

Το Choripan

Πώς θα φτιάξεις τον βασιλιά του αργεντίνικου street food

Πίτσα Πεπερόνι

Η απόλυτη συνταγή για μία εκρηκτική πίτσα με πεπερόνι.