ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατάτο της Κατσαρόλας

ΠΑΤΑΤΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Υλικά

1½ κιλό κατσικάκι, μπούτι και χεράκι, σε μερίδες

2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι

4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. γίδινο βούτυρο τύπου Κερκύρας

2 κ.γλ. κάρι

1 ξύλο κανέλας

1 πρέζα κανέλα

2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

1 μουκάλι ξανθιά μπίρα

3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες στο χέρι ή 1 συσκευασία κονκασέ

1 κ.γλ. ζάχαρη

μερικά κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κατσικάκι μαζί με την κανέλα, το μίγμα μπαχαρικών και το κάρι, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, φέρνουμε δυο βόλτες και σβήνουμε με την μπίρα.

Την αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.

Τότε προσθέτουμε και τις πατάτες, μαζί με 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό αν χρειαστεί, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσει η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρουμε.

Tip

Λιώνοντας με το πιρούνι τις πατάτες μέσα στη σάλτσα, θα απολαύσεις τον πιο νόστιμο πουρέ. Γι’αυτό βάλτε μερικές πατάτες παραπάνω, ποτέ δεν είναι αρκετές.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.