ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιμαδόπιτα με Λευκό Κρασί

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

1 δόση από τη βασική συνταγή για φύλλο (4 φύλλα)

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

3 φέτες μπέικον σε ψιλά κομματάκια

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 γεμάτο κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

2-3 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 ξύλο κανέλα

1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι

½ φλιτζ. λευκό κρασί

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό τηγάνι χωρίς άλλο λίπος ψήνουμε το μπέικον μέχρι να βγάλει όλο το λίπος του. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε υπομονετικά τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα και να μελώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά, την πάπρικα, τον γλυκάνισο, την κανέλα και το μπαχάρι και σοτάρουμε για άλλα 5'. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπέικον, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τον κιμά για 15' περίπου. Εκτός φωτιάς, αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τους γλυκάνισους, προσθέτουμε τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μεταλλικό καλά λαδωμένο ταψί απλώνουμε πατσαβουριαστά και καλά λαδωμένα τα δύο φύλλα, στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, επίσης λαδωμένα. Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Tip

Αν τη φτιάξετε με έτοιμο φύλλο, της ταιριάζουν και η σφολιάτα, αλλά και η κουρού και το φύλλο κρούστας.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.