ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιμαδόπιτα με Λευκό Κρασί

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

1 δόση από τη βασική συνταγή για φύλλο (4 φύλλα)

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

3 φέτες μπέικον σε ψιλά κομματάκια

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 γεμάτο κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

2-3 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 ξύλο κανέλα

1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι

½ φλιτζ. λευκό κρασί

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό τηγάνι χωρίς άλλο λίπος ψήνουμε το μπέικον μέχρι να βγάλει όλο το λίπος του. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε υπομονετικά τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα και να μελώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά, την πάπρικα, τον γλυκάνισο, την κανέλα και το μπαχάρι και σοτάρουμε για άλλα 5'. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπέικον, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τον κιμά για 15' περίπου. Εκτός φωτιάς, αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τους γλυκάνισους, προσθέτουμε τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μεταλλικό καλά λαδωμένο ταψί απλώνουμε πατσαβουριαστά και καλά λαδωμένα τα δύο φύλλα, στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, επίσης λαδωμένα. Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Tip

Αν τη φτιάξετε με έτοιμο φύλλο, της ταιριάζουν και η σφολιάτα, αλλά και η κουρού και το φύλλο κρούστας.

Επίσης...

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρύζι.

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

Πιλάφι με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πιλάφι με κιμά στο φούρνο.

Μαρμελάδα Μπέικον με Bourbon

Η συνταγή για την πολύ ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη μαρμελάδα με μπέικον και αμερικανικό ουίσκι.

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Ρολό Γεμιστό με Σουσάμι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με σουσάμι.

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο με Πράσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με πράσα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια και κόκκινη σάλτσα.