ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων

500 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια

1 σκαφάκι λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο ή 1 κ.γλ. ξερό ή λίγο φρέσκο θυμάρι

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά

4 αβγά

1 φλιτζ. γάλα

αλάτι

λίγο τριμμένο τυρί και τριμμένη φρυγανιά για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα λαδωμένο ταψάκι στρώνουμε "πατσαβουριαστά" τα φύλλα, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 15'. Δεν θέλουμε να ψηθούν εντελώς, αλλά να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το δεντρολίβανο ή το θυμάρι, το κρεμμύδι και αλάτι, μέχρι να ροδίσει καλά. Συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και τα τυριά και προσθέτουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια.

Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα στη μέση. Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια το φύλλο και τα ρίχνουμε στη φόρμα. Προσθέτουμε το μίγμα, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει το σουφλέ.

Tip

Για να κόψουμε εύκολα το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια, το αφήνουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη να σφίξει.

Επίσης...

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Κρεμμυδάκια με Αυγά στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδάκια με αυγά στο τηγάνι.

Ψωμί, Αυγά και Τυρί στο Ίδιο Τηγάνι

Ένα φαγητό σκέτη ηδονή, με γεύση που θυμίζει και αυγό τηγανητό και τοστ και σαγανάκι, αλλά και τυρόπιτα. Αρκεί να το φτιάξεις μία φορά για να το υιοθετήσεις για πάντα.