ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Μελιτζάνα και Καπνιστό Τυρί

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες ή μακρόστενες, κομμένες σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμμένο ή παρμεζάνα

200 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί τύπου Μετσοβόνε

4 αβγά

1 φλιτζ. γάλα

1 κ.σ. ρίγανη ή θρούμπι

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες μαζί με το αλάτι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. (Για πιο ελαφρύ και εύκολο αποτέλεσμα, βάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψάκι μαζί με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 20'-30' στους 200°C στο φούρνο.)

Στο τέλος, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τη ρίγανη και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το πιπέρι (σαν ομελέτα) και προσθέτουμε το καπνιστό τυρί. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στο μείγμα τις μελιτζάνες και λίγο αλάτι. Με ανάλαφρες κινήσεις φροντίζουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί ή στη φόρμα του κέικ, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι ή την παρμεζάνα και τη φρυγανιά και ψήνουμε στον φούρνο για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια χρυσή κρούστα.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις μελιτζάνες με μπριάμ που περίσσεψε από την προηγούμενη.

Επίσης...

Ομελέτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ομελέτα με κολοκύθια.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.