ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Μελιτζάνα και Καπνιστό Τυρί

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες ή μακρόστενες, κομμένες σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμμένο ή παρμεζάνα

200 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί τύπου Μετσοβόνε

4 αβγά

1 φλιτζ. γάλα

1 κ.σ. ρίγανη ή θρούμπι

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες μαζί με το αλάτι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. (Για πιο ελαφρύ και εύκολο αποτέλεσμα, βάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψάκι μαζί με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 20'-30' στους 200°C στο φούρνο.)

Στο τέλος, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τη ρίγανη και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το πιπέρι (σαν ομελέτα) και προσθέτουμε το καπνιστό τυρί. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στο μείγμα τις μελιτζάνες και λίγο αλάτι. Με ανάλαφρες κινήσεις φροντίζουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί ή στη φόρμα του κέικ, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι ή την παρμεζάνα και τη φρυγανιά και ψήνουμε στον φούρνο για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια χρυσή κρούστα.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις μελιτζάνες με μπριάμ που περίσσεψε από την προηγούμενη.

Επίσης...

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Κρεμμυδάκια με Αυγά στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδάκια με αυγά στο τηγάνι.

Σουφλέ με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Αν σας έχει περισσέψει ψητό ή βραστό κοτόπουλο, αυτό το σουφλέ είναι η πιο νόστιμη πρόταση για να τα χρησιμοποιήσετε.

Ψωμί, Αυγά και Τυρί στο Ίδιο Τηγάνι

Ένα φαγητό σκέτη ηδονή, με γεύση που θυμίζει και αυγό τηγανητό και τοστ και σαγανάκι, αλλά και τυρόπιτα. Αρκεί να το φτιάξεις μία φορά για να το υιοθετήσεις για πάντα.

Croque Monsieur

Η συνταγή για το τέλειο croque monsieur.