ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Καρότο και Μυρωδικά

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ

Υλικά

600 γρ. καρότα

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 αβγά

20 cl κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. κορν φλάουρ

½ κ.γλ. κύμινο σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα άνηθου

1 κ.σ. βούτυρο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ματσάκι άνηθο

αλάτι, πιπέρι

30 cl κρέμα γάλακτος

μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα περνάμε από το μούλτι, να γίνουν ένας λείος πουρές.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, την κρέμα με το κορν φλάουρ, το κύμινο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ενσωματώνουμε στο μίγμα τα καρότα, αλάτι και πιπέρι. Το μεταφέρουμε σε στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα του κέικ, καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 30' περίπου.

Συνοδεύουμε με μια εύκολη σάλτσα άνηθου: Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον άνηθο με αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο, στη μύτη του κουταλιού, και περνάμε το μείγμα από το μούλτι, να γίνει βελούδινο (στο χτύπημα ίσως χρειαστούν 1-2 κ.σ. νερό).

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καρότο με κίτρινη κολοκύθα ή μπρόκολο.

Επίσης...

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Κρεμμυδάκια με Αυγά στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδάκια με αυγά στο τηγάνι.

Σουφλέ με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Αν σας έχει περισσέψει ψητό ή βραστό κοτόπουλο, αυτό το σουφλέ είναι η πιο νόστιμη πρόταση για να τα χρησιμοποιήσετε.

Ψωμί, Αυγά και Τυρί στο Ίδιο Τηγάνι

Ένα φαγητό σκέτη ηδονή, με γεύση που θυμίζει και αυγό τηγανητό και τοστ και σαγανάκι, αλλά και τυρόπιτα. Αρκεί να το φτιάξεις μία φορά για να το υιοθετήσεις για πάντα.

Croque Monsieur

Η συνταγή για το τέλειο croque monsieur.