ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Κουνουπίδι

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Υλικά

1 μικρό προς μέτριο κουνουπίδι, κομμένο σε πολύ μικρά μπουκετάκια, με ψιλοκομμένο τον κορμό του

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος (περίπου 40 γρ.)

4 αβγά

200 γρ. κρέμα γάλακτος

½ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί

1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάμε για 5' το κουνουπίδι. Το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος ρίχνουμε και το κουνουπίδι και συνεχίζουμε για 1' το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Ρίχνουμε στο μίγμα τα λαχανικά, τα μυρωδικά και το τυρί (κρατάμε λίγο για την επιφάνεια) και το μεταφέρουμε σε φόρμα για σουφλέ (ψηλή και στενή) ή στη φόρμα του κέικ (μακρόστενη ή στρογγυλή).

Πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε, μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια το υπόλοιπο βούτυρο σε κυβάκια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, για 30' περίπου.

Tip

Σερβίρεται μόνο του σαν πρώτο πιάτο, αλλά και σαν συνοδευτικό σε πουλερικά ή ψάρι. Τρώγεται μόνο ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο!

Επίσης...

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Κρεμμυδάκια με Αυγά στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδάκια με αυγά στο τηγάνι.

Σουφλέ με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Αν σας έχει περισσέψει ψητό ή βραστό κοτόπουλο, αυτό το σουφλέ είναι η πιο νόστιμη πρόταση για να τα χρησιμοποιήσετε.

Ψωμί, Αυγά και Τυρί στο Ίδιο Τηγάνι

Ένα φαγητό σκέτη ηδονή, με γεύση που θυμίζει και αυγό τηγανητό και τοστ και σαγανάκι, αλλά και τυρόπιτα. Αρκεί να το φτιάξεις μία φορά για να το υιοθετήσεις για πάντα.

Croque Monsieur

Η συνταγή για το τέλειο croque monsieur.