Υλικά
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε φέτεςΥλικά για 2 - 4 άτομα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κάθετες φέτες
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
120 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
½ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Για τη μαρινάδα
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 λάιμ στημένο
1 κ. σ. πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ. πιπεριές chipotle ψιλοκομμένες με το ζουμί τους
1 κ. γ. αλάτι
½ κ. γ. πιπέρι
Για το γουακαμόλε
4 ώριμα αβοκάντο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 λάιμ στημένα
1 κ. γ. αλάτι
½ κ. γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε σακούλα τροφίμων το κομμένο κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα.
Όσο πιο πολύ αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει.Σε τηγάνι με 2 κ.σ ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο έως ότου πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν.Για το γουακαμόλε: καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα λιώνουμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.Για τις τορτίγιες: σε στεγνό τηγάνι ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και από τις 2 πλευρές αλλά χωρίς να ξεραθούν.
Γεμίζουμε τις τορτίγιες με κοτόπουλο, λαχανικά και γουακαμόλε.
Γαρνίρουμε με κομματάκια κατσικίσιο τυρί και κόλιανδρο.
Τυλίγουμε και απολαμβάνουμεΤο γεύμα μπορεί να συνοδευτεί με ένα αυθεντικό μεξικάνικο cocktail, μια δροσιστική Paloma.