
Υλικά
1 κ. πατάτες Υλικά
60 γρ. φρέσκο βούτυρο παγωμένο
100 γρ. γάλα ζεστό
1 κ.σ. φρέσκια τρούφα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε κρύο, αλατισμένο νερό.
Τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και τις αλέθουμε στον μύλο των λαχανικών.
Τις «στεγνώνουμε» σε αντικολλητική κατσαρόλα ανακατεύοντας με σπάτουλα για 3’-4’.
Προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο σε κομματάκια, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε την τρούφα, ανακατεύουμε δυνατά και κατόπιν την παρμεζάνα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι.
Πριν το σερβίρισμα, ζεσταίνουμε τον πουρέ σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Πασπαλίζουμε με φλούδες τρούφας το πιάτο.