ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πετεινός με ασκορδουλάκους, αγριαγκιναράκια, γλιστρίδα & δαφνόφυλλα

Πετεινός με ασκορδουλάκους, αγριαγκιναράκια, γλιστρίδα & δαφνόφυλλα

Υλικά

Υλικά

(για 6 άτομα)

1 πετεινός (κόκορας ελευθέρας βοσκής)

2 φλυτζάνια ασκορδουλάκους (βολβοί)

2 φλυτζάνια αγριαγκιναράκια (αναζητήστε τα σε μαγαζιά με κρητικά προϊόντα - σε περίπτωση που δεν βρίσκουμε, αντικαθιστούμε με καρδιές αγκινάρας, σε χοντρά κομμάτια)

800 γρ. ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες στο χέρι σε χοντρούς κύβους)

1 μάτσο γλιστρίδα (μόνο τα φύλλα)

½ φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο στο χέρι

2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες

1 κουταλιά ξύδι από κρασί Μαρουβά

½ κουταλάκι ξερή ρίγανη

4 φύλλα δάφνης (κατά προτίμηση φρέσκα)

Χοντρό αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε σχολαστικά τον πετεινό και τον κόβουμε σε 6-8 μεγάλα κομμάτια.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη.

Περνάμε τα κομμάτια ελαφρώς από αλεύρι.

Σε ζεστό τηγάνι με μισό φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο, θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, έως ότου να πάρει χρυσό χρώμα.

Σε άλλη ζεστή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε τους ασκορδουλάκους, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με ξύδι από Μαρουβά και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.

Απλώνουμε όμορφα στην κατσαρόλα τον πετεινό.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, κουνώντας ανά τακτά διαστήματα την κατσαρόλα (σε περίπτωση που χρειάζεται, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό).

Προσθέτουμε τότε τα αγριαγκιναράκια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το αργό μαγείρεμα μας έως ότου ψηθεί το φαγητό μας.

4 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα γλιστρίδας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.