Follow us

Πιταράκια μηλέικα

Πιταράκια μηλέικα

Υλικά

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ξύδι ή ρακί

200 γρ. νερό

Για τη γέμιση:

500 γρ. ξερό μηλέικο τυρί

1 κρεμμύδι πολτοποιημένο και καλά στημένο από τα υγρά του

1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε μαζί σε λεκάνη τα υλικά της ζύμης δημιουργώντας ένα σφιχτό ζυμάρι, που το ανοίγουμε στη συνέχεια σε λεπτά φύλλα.

Με ένα φλιτζάνι ή κουπ πατ το κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια.

Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Με τη βοήθεια ροδέλας ή πηρουνιού πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν καλά και να μην ανοίξουν στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τα πιταράκια σε καυτό λάδι περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.

Σερβίρονται κατά προτίμηση ζεστά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι