ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιρόπι πιπεριάς

Σιρόπι πιπεριάς

Υλικά

Υλικά

1 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή

1 φλ.τσ. νερό

2-3 καυτερές πιπεριές κόκκινες ή πράσινες

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, τις σχίζουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τις λευκές μεμβράνες και τα σποράκια.

Αν θέλουμε πολύ καυτερό σιρόπι δεν αφαιρούμε όλους τους σπόρους.

Τις κόβουμε σε φετάκια.

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και σιγοβράζουμε για 10’-15’.

Περνάμε το σιρόπι από σουρωτήρι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το διατηρούμε σε μουκάλι στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

Θα δώσει πικάντικη γεύση σε dressing σαλάτας, στο Bloody Mary, αλλά και σε διάφορες μαρινάδες κρεατικών.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.